Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail, Han Yunus'ta 500 bin kişiyi göçe zorluyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı'nın X sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Han Yunus'ta hastaneler ve sağlık kuruluşları dahil olmak üzere 500 bini aşkın kişiden yaşadıkları yerleri boşaltmalarını talep ettiği belirtildi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-28 17:43:45

Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail, Han Yunus'ta 500 bin kişiyi göçe zorluyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı'nın X sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Han Yunus'ta hastaneler ve sağlık kuruluşları dahil olmak üzere 500 bini aşkın kişiden yaşadıkları yerleri boşaltmalarını talep ettiği belirtildi. Açıklamada, evlerini terk eden kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve özel gereksinimleri olan kişilerin zor koşullar altında göç ettiğine vurgu yapıldı. Gazze'de 2 milyon kişinin "güvenli yer" arayışında sürekli yer değiştirdiği ifade edildi.

Filistinlilerin göç sırasında askeri kontrol noktalarından ve tanklar arasından geçtikleri ve temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıkları belirtildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin göç eden ailelerin erkeklerini alıkoyduğu, kadın ve çocuklarını ise sahipsiz bıraktığı bilgisi verildi. Refah'a göç eden ailelerin ise kötü hava koşullarının hüküm sürdüğü kentte sığınacak bir yer ve çadır bulamadıkları, ayrıca yiyecek, su ve ilaca erişim sağlayamadıkları ifade edildi.

Haber Ara