$

Dolar

48,4962

Euro

56,4743

£

Sterlin

65,6946

Frank

59,6583

Gram Altın

6.752,7600

Bitcoin

3.742.091

$

Dolar

48,4962

Euro

56,4743

£

Sterlin

65,6946

Frank

59,6583

Gram Altın

6.752,7600

Bitcoin

3.742.091

Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas: Herhangi bir Arap toprağına dokunan hiçbir karar meşru değildir

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Trump'ın 'Golan Tepeleri' kararı ile ilgili, 'Filistin'in Kudüs üzerindeki egemenliğine ya da herhangi bir Arap toprağına dokunan hiçbir karar meşru değildir.' dedi.

26.03.2019 - 00:33
semagundag
Filistin Devlet Başkanı Abbas: Herhangi bir Arap toprağına dokunan hiçbir karar meşru değildir
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzalamasına tepki göstererek, kararın meşru olmadığını bildirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre Devlet Başkanı Abbas, Trump'ın Golan Tepeleri kararına, "Filistin'in Kudüs üzerindeki egemenliğine ya da herhangi bir Arap toprağına dokunan hiçbir karar meşru değildir." sözleriyle tepki gösterdi.

Abbas, Arap-İsrail çatışması konusundaki herhangi bir adımı meşrulaştırmanın yolunun; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Barış Girişimi kararlarına bağlılıktan geçtiğini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyan başkanlık kararını bugün imzalamıştı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın