Dolar

32,2642

Euro

34,7019

Altın

2.402,11

Bist

10.247,49

Filipinler'de salgına karşı hayvanlar kutsandı

Filipinler'deki koronavirüse karşı tedbirli davranan hayvan sahipleri, Pazar günü Dünya Hayvan Gününü ve “hayvanların koruyucu azizi” kabul ettikleri Saint Francis of Assisi'nin bayramını kutlamak için evcil hayvanlarını araçlı bir törenle kutsadılar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-04 16:13:40

Filipinler'de salgına karşı hayvanlar kutsandı

Filipinler'de koronavirüse karşı tedbir kapsamında hayvan sahipleri, bugünü Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü(4 Ekim) ve “hayvanların koruyucu azizi” kabul ettikleri Saint Francis of Assisi'nin bayramını kutlamak için evcil hayvanlarını araçlı bir törenle kutsadılar.

filip

Ülkede koronavirüs vakaları artmaya devam ederken, Manila'daki bir Katolik rahip tarafından sahiplerinin araçlarına, kedilerine, köpeklerine ve kuşlarına güvenli bir mesafeden “kutsal su” serpildi.

Filipinler, Güneydoğu Asya'da 322.497 vaka ile en yüksek salgın hızı kaydedilen ülke. Organizatörler ve katılımcılar, hayvan haklarını ve refahını tanımak amacıyla dünya çapında kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde evcil hayvanları kutsarken, bu yılki olağandışı durum olarak sosyal mesafeyi gösterdi.

fi

Etkinlik organizatörlerinden biri olan Ritchie Pascual, “Yeni normale uyum sağlamalıyız ve bu salgın, sahip olduğumuz tüylü hayvanlar için bedel ödememizi asla engellememelidir” dedi.

fili

Köpek sahibi Arlene Pedron için evcil hayvanının kutsanması için "çok önemli çünkü evcil hayvanımızın ailemizin bir parçası olduğunu gerçekten hissediyoruz” diyen Pedron, iki yaşındaki golden retriever ile birlikte kutsama sırasını beklerken, köpeklerinin sağlığı için de en iyisini istediklerini söyledi.

Reuters

Haber Ara