Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Eşini öldüren Tahran eski Belediye Başkanı, idamdan kurtuldu!

Eşini kasten ve bilerek öldürdüğünü itiraf eden ve idamla yargılanan İran eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Tahran eski Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi, idam cezasından beraat etti. Necefi, hâlâ yasadışı silah bulundurmaktan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığından dolayı tutuklu bulunuyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-15 10:14:42

Eşini öldüren Tahran eski Belediye Başkanı, idamdan kurtuldu!

Eşini kasten ve bilerek öldürdüğünü itiraf eden ve idamla yargılanan İran eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Tahran eski Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi, idam cezasından beraat etti.

AFP'nin haberine göre 67 yaşındaki Necefi, 28 Mayıs'ta ikinci eşi olan Mitra Ostad'ı silahla vurarak öldürmüş ve daha sonra polise teslim olarak eşini öldürdüğünü itiraf etmiş, geçtiğimiz Temmuz ayında hapis cezasına çarptırılmıştı.

İran'daki aileler, Mitra Ostad'ın ailesinin talep ettiği gibi ‘kısas' isteme hakkına sahiptir. Ancak Ostad'ın erkek kardeşi Mesud Ostad, Çarşamba günü Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Necafi'yi affetmeye karar verdiğini belirtti.

Necefi, hâlâ yasadışı silah bulundurmaktan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığından dolayı tutuklu bulunuyor.

Necefi, 2013 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani döneminde yaklaşık 7 ay kültürel miras ve turizm bakanlığı yaptı. 2018 yılında belediye başkanı olarak görev yaptığı sırada çocukların dans ettiği bir etkinliğe katılmasının ardından yoğun eleştiriler aldı. Bu dönemde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

Haber Ara