Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Esed'e yakın fahri konsolos, Kanada'da tartışmalara sebep oldu

Suriye için Kanada'da Fahri Konsolos olarak seçilen Waseem Ramli'nin Beşar Esed'i destekleyen paylaşımları ve Esed ile çekilmiş fotoğrafının olması üzerine Suriyeli mülteciler arasında panik yaşandı. Rejimin elinin üzerlerinde olduğu tartışmalarının ardından Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland Ramli'nin görevinin iptal edildiğini duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-26 15:23:07

Esed'e yakın fahri konsolos, Kanada'da tartışmalara sebep oldu

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Kanada'da yaşayan Suriyelilerin resmi herhangi bir işle ilgili muhatap olacağı isim olan fahri konsolosun Beşar Esed'e destek vermesi ülkede huzursuzluğa yol açtı.

Twitter'dan açıklama yapan Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, yetkililere Waseem Ramli'ye daha önce verilen onayın iptal edilmesi talimatı verdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Freeland, Twitter hesabından yaptığı uzun açıklamayı "Waseem Ramli hakkında bir açıklama" sözleriyle yayınladı.


2019-09-26_15h41_00

Karar Ramli'nin Beşar Esed destekçisi paylaşımlarının ardından geldi.

Freeland'ın Kanada'nın diplomatik ve konsolosluk ilişkilerini yöneten Global Affairs Canada yetkililerine bu tür atamaların nasıl yapıldığına ilişkin de bir araştırma talimatı verdiği kaydedildi.

Freeland "Ramli'nin görüşlerini paylaşan hiç kimse onaylanmamalı" dedi.

1 Ekim'de göreve başlaması beklenen Ramli, Suriye'deki Beyaz Baretliler için de "teröristler" demişti.

Beyaz Baretliler, iç savaş sırasında yıllardır acil kurtarma operasyonları gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Freeland, yaptığı açıklamada "Bu adaylığın Kanada'da yaşayan Suriyelilere hissettirdikleri için pişmanlık duyduğumu belirtmek istiyorum" diyerek, bu hafta başında basında haber olana kadar Ramli'nin atamasından haberi olmadığını söyledi.

77_21
Waseem Ramli ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau

KANADA-SURİYE İLİŞKİLERİ

Kanada 2012'de Şam'la diplomatik bağlarını koparırken, Suriye hükümeti Suriyelilere pasaport ve diğer idari konularda yardımcı olma gerekçesiyle Montreal ve Vancouver'da bölgelerinde fahri konsolosluklar kurdu.

Haber Ara