Dolar

32,2343

Euro

35,0776

Altın

2.518,89

Bist

10.643,58

Esed’e üç koldan darbe!

Son iki gündür İsrail ve muhaliflerin saldırıları karşısında Esed rejiminin, ağır kayıplar verdiği bildirildi. IŞİD ve muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin (UKC) ayrı ayrı gerçekleştirdikleri operasyonlarda, çok sayıda Esed rejimine bağlı askerlerin öldürüldüğü öne sürüldü. İsrail’in de füze saldırılarına misilleme olarak düzenlediği saldırıda üç Esed askerinin öldüğü, yedi askerin de yaralandığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-02 13:58:10

Esed’e üç koldan darbe!

Rusya ve İran'ın desteğiyle toparlanma sürecine giren Suriye rejiminin başı Esed, son günlerde zor günler geçiriyor. Bir yandan İsrail, diğer taraftan IŞİD ve muhaliflerin saldırıları karşısında ağır kayıplar veren Şam rejiminin muhalifler karşısındaki ilerlemesi de durduğu bildirildi.

Suriye'de iki gündün yaşanan gelişmeler şöyle:

100'ÜN ÜZERİNDE REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının dün, Suriye'nin Humus eyaletinin doğu kırsalındaki El El Şükneh şehrinde, Rejim Ordusunun konumlarını hedef alan yeni bir operasyon gerçekleştirdiği öğrenildi.
El Şükneh'ten Deyrezzor eyaletinin merkezine giden yolda konumlanarak saldırılarına başlayan IŞİD militanlarının ardından, El Şükneh'ten doğuya giden Suriye Rejim Ordusu konvoyuna pusu kurarak birçok askerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı ileri sürüldü. Askeri kaynaklara göre, IŞİD militanları Suriye Ordusu'nun olay mahalline takviye göndermesi üzerine bölgeden çekildiler.

Son birkaç haftadır buna benzer birçok saldırı gerçekleştiren IŞİD'in, 100'ün üzerinde Suriye rejimi askerini öldürdüğü öne sürüldü.
Saldırılara yanıt olarak, Suriye Ordusu'nun Palmira cephesine takviye göndermesi üzerine IŞİD'in operasyonlarını Rakka bölgesinin hemen güneyinde bulunan yakındaki El Şükneh'e taşıdığı öğrenildi.

ESED REJİMİNİ TAŞIYAN ASKERİ
ARAÇLAR MUHALİFLER TARAFINDAN İMHA EDİLDİ

Diğer yandan Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) savaşçıları, Suriye'nin kuzeyindeki Hama kırsalında Suriye Rejim Ordusu'nun ağır makineli tüfeklerini taşıyan askeri araçlarını imha eden üç video yayınladı.
Heyet-ü Tahrir Eş-Şam savaşçılarının da katıldığı bildirilen saldırı görüntülerinde Suriye Ordusu'na ait araçların füzelerle imha edildiği görüntüleniyor.
Bu arada , Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ), İdlib'de Suriye Rejimi adına casusluk yapan yedi ajanı öldürdüğü bildirildi.

İSRAİL'DEN SURİYE'YE
‘MİSİLLEME' SALDIRISI: 3 ÖLÜ

Öte yandan Şam rejimine bir saldırı da İsrail'den geldi. Suriye resmi haber ajansı SANA cumartesi düzenlenen hava saldırısında üç Suriye askerinin öldüğünü, yedi askerin de yaralandığını duyurdu.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Golan Tepeleri'nin kuzeyinden atılan iki roketten birinin İsrail topraklarına düşmesine misilleme olarak hava harekatına başvurulduğu belirtildi.
Yazılı açıklamada, “Başkent Şam yakınlarında iki topçu bataryası, bazı gözetleme ve istihbarat üsleri ile bir SA-1 hava savunma bataryasının” hedef alındığı kaydedildi. Suriye'ye ait olan Golan Tepeleri 1967 yılından beri İsrail'in işgali altında bulunuyor. İsrail ordusu, Suriye iç savaşının başladığı 2011 yılından buyana Suriye ve Golan Tepelerinden topraklarına roket atıldığı gerekçesiyle "misilleme" saldırılarında bulunuyor.

Haber Ara