Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Esed'den YPG'ye mesaj: Kürtler bu toplumun bir parçası, endişelenecek bir durum yok

Suriye rejiminin başı Esed, milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, 'Kürtler, Suriye toplumun bir parçasıdır ve hep öyle kalacaklar' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise,'Kürtlerin egemenliğine saygı duyduklarını ancak ABD'nin Suriye'den ayrılması gerektiğini' dile getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-10 14:52:47

Esed'den YPG'ye mesaj: Kürtler bu toplumun bir parçası, endişelenecek bir durum yok

Suriye rejiminin başı Esed, ABD ile hareket eden PKK'nın Suriye'deki yan kolu YPG'ye mesaj gönderdi. Esed, milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, "Kürtler Suriye toplumun bir parçasıdır ve hep öyle kalacaklar" dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, "Kürtlerin egemenliğine saygı duyduklarını, ancak ABD'nin Suriye'den ayrılması gerektiğini" dile getirdi.

Suriye rejiminin başı Esed, milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda Kürtler ve Fırat'ın doğusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘KÜRTLER SURİYE TOPLUMUNUN
BİR PARÇASI'

Esed toplantıda, Suriye'de YPG öncülüğünde savaşan Kürt gruplara mesaj göndererek, "Kürtler Suriye toplumun bir parçasıdır ve hep öyle kalacaklar" dedi. 

Kürtlerden yana bir endişesinin olmadığını vurgulayan Esed, "İlişkilerimiz istediğimiz gibi iyi olmasa da Kürtler yollarını tanıyor ve onlardan yana endişelenecek bir durum yok" dedi. 

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ TÜM SURİYE
TOPRAKLARININ KURTARILMASI'

Bölgedeki güvenlik ve siyasi durumuna değinen Esed, "Şimdi birinci önceliğimiz tüm Suriye topraklarının kurtarılmasıdır" dedi.

Diğer taraftan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Konseyi üyesi Bedran Çiya Kurd ise, Moskova'nın Rojava Özerk Yönetimi ile Şam arasında bazı görüşmeleri organize etmeyi planladığını ancak "Türkiye ile ilişkilerinden dolayı taktiksel yaklaşarak bu görüşmeleri dondurduğunu" söyledi.

LAVROV'DAN KÜRTLERE UYARI VE DESTEK

Öte yandan Çarşamba günü İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, kuzeydoğu Suriye'deki durumun ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun Kürtleri "Arapların yaşadığı alanlara" taşınması nedeniyle "endişe verici" olduğunu dile getiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Kürtlerin egemenliğine saygı duyduklarını ancak ABD'nin Suriye'den ayrılması gerektiğini" dile getirdi.

"Suriye'deki Kürtlerin haklarını korunması gerektiğini" dile getiren Lavrov şunları söyledi
“Kürt meselesinin, Kürtlerin yaşadığı her ülkenin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı göstererek çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Suriye'deki Kürtlerin haklarının korunması gerektiğine inanıyoruz. Onların bir ulusturlar. Bir tarihleri var. Suriye'de yüzyıllardır yaşıyorlar. Yani bu insanlar kendi bölgelerinde yaşamak zorundalar. Bu onların mirası, tarihi.. ”

Haber Ara