Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Erdoğan cevapladı: 'Ne işimiz var Libya'da?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Libya'ya asker gönderme ihtimaline yönelik sözlerini eleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-19 09:15:59

Erdoğan cevapladı: 'Ne işimiz var Libya'da?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Küresel Mülteci Forumu'na katılmak üzere bulunduğu Cenevre'de, dün (18 Aralık) gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Erdoğan, konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Lbya'da ne işimiz var?" sorusuna cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştirdiği açıklamalarını paylaştı.

"MUHALEFET, SINIRLARIMIZ DIŞINA ÇIKMAYA MECBUR BIRAKIDLIĞIMIZDA HEP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR"

Erdoğan konuşmasında "Tabii ana muhalefetin zaten huyu, sınırlarımızın dışına çıkmaya bizi mecbur eden herhangi bir olay olduğu zaman, 'orada ne işimiz var?' demek" ifadelerini kullandı.

"SEVR'İN TERS KÖŞE EDİLMESİDİR"

Erdoğan ayrıca Libya ile mutabakatı "Sevr'in ters köşe edilmesi" olarak değerendirerek şunları söyledi:

"Tabii ana muhalefetin zaten huyu, sınırlarımızın dışına çıkmaya bizi mecbur eden herhangi bir olay olduğu zaman, 'orada ne işimiz var?' demek. Suriye meselesinde de oradan füzeler, havan topları atılsın, biz şehitler verelim, ne olursa olsun, 'bizim orada ne işimiz var?' diyorlardı. Bunlar zaten içeride teröristler cirit attığı zaman da aynı şeyi söylüyorlardı. Sonra onların arkasında oldukları yapı ile beraber Ankara-İstanbul seyahati yaptılar, omuz omuza dirsek temasında yürüdüler. Zaten burada birbirinden hoşnut olan bir yapı, bir anlayış var. Ama bizim olayımız beka meselesi, ondan da öte bir tarih meselesi. Biz şu anda öyle adımlar attık ki bu adımlar Sevr'in ters köşe edilmesidir. Bu kadar önemli. Yunanistan Başbakanı olsun, Dışişleri Bakanı olsun, onlar Libya Mutabakatı'nın hukuka aykırı olduğunu söylüyorlar. Biz de tam aksine, 'Bu uluslararası deniz hukukuna uygundur' diyoruz. Attığımız adımın bütün hesabını, çalışmasını yaptık. Bu süreç de yeni başlamadı. Bu olayın aslında tarihi geçmişi var ve o geçmişinde, işin haritası çok daha farklıydı. Ne zaman? Kaddafi döneminde (2009'da). O süreçte bu adım atıldı ama tabii (Kaddafi'nin) ömrü vefa etmedi. Dolayısıyla çalışmalarımız şu anda bizim arşivlerimizde."

"SEVR'İ ŞÖYLE BİR TERS KÖŞE YAPARSANIZ, NE DEMEK İSTEDİĞİMİ GÖRÜRSÜNÜZ"

Hakan, yazısına şöyle devam etti:

"Erdoğan, Libya anlaşmasıyla ilgili olarak daha önce... “Bu Sevr'in tersyüz edilmesidir” demişti. Erdoğan, Cenevre'de yaptığı açıklamalarda ise bu sefer “tersyüz” yerine “ters köşe” tabirini kullandı ve “Bu Sevr'in ters köşe edilmesidir” dedi. Bir gazeteci arkadaşımız, “Sevr'in tersyüz edilmesi, Sevr'in ters köşe edilmesi... Bununla neyi kastediyorsunuz? Biraz daha açar mısınız?” dediğinde... Erdoğan aynen şöyle dedi: “Sevr Antlaşması'nı şöyle bir gözden geçirirseniz ve o antlaşmayı şöyle bir ters köşe yaparsanız... Ne demek istediğimizi görürsünüz."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1322050_2

Haber Ara