$

Dolar

47,9147

Euro

55,5063

£

Sterlin

64,8964

Frank

58,9357

Gram Altın

6.737,1900

Bitcoin

3.017.694

$

Dolar

47,9147

Euro

55,5063

£

Sterlin

64,8964

Frank

58,9357

Gram Altın

6.737,1900

Bitcoin

3.017.694

Dünya

Epstein davasıyla ilgili yeni belgeler yayımlandı

ABD'de Temsilciler Meclisi Denetim ve Kamu Reformu Komitesi, kız çocuklarına cinsel istismar ağı oluşturmaktan tutuklu yargılanırken ölü bulunan Jeffrey Epstein davasıyla ilgili yeni belgeler yayımladı.

17.09.2025 - 19:37
Cumali Dalkılıç
Epstein davasıyla ilgili yeni belgeler yayımlandı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Cumhuriyetçi James Comer başkanlığındaki Komitenin internet sayfasında, Epstein davasıyla ilgili eski ABD Adalet Bakanı William Barr'ın ifade tutanakları paylaşıldı.

Tutanaklara göre Barr'a, ABD Başkanı Donald Trump'a, Adalet Bakanlığının Epstein dosyalarında yer aldığını bildirip bildirmediği soruldu. Barr, "Onunla böyle bir konuşma yapmadım." ifadesini kullandı.

Başkan Trump ile Epstein hakkında "sadece iki konuşma yaptığını hatırladığını" aktaran Barr, "Birincisi intihar haberini duyduğumdaydı. Onu arayıp 'Buna hazır olsan iyi olur.' dedim ve ona bu yönde sözler söyledim. Konuyu kendisine anlattım ve konuyu çok sıkı bir şekilde araştıracağımızı söyledim." dedi.

Epstein konusunun "birkaç kişinin katıldığı ayrı bir görüşmede de gündeme geldiğini" belirten Barr, bu görüşmenin ne zaman gerçekleştiğini anımsamadığını kaydetti.

Barr, Başkan Trump'ın, Epstein ile "uzun zaman önce ilişkisini kestiğini ve onu Mar-a-Lago malikanesinden kovduğunu" da sözlerine ekledi.

Komitenin açıkladığı yeni belgeler arasında eski ABD Adalet Bakanları Alberto Gonzales ve Jeff Sessions'ın, Epstein davasına dair herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten mektuplar da yer aldı.

AA

C
Editör

Cumali Dalkılıç

Yayın Tarihi 17.09.2025 19:37

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın