Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Elon Musk'ın X şirketi İsrail istihbaratının kontrolünde

Elon Musk'ın patronu olduğu, yeni adıyla X platformunun yönetiminde İsrail ordusu ve istihbarat elemanlarının bulunduğu ortaya çıktı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-30 09:17:09

2023 Aralık ayında ABD'de İsrail'i eleştiren önemli kişi ve kurumları susturmak üzere örgütlenen J-Ventures adlı grup deşifre olmuştu.

Grubun, Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketi yöneticilerinden büyük finansörlere ve İsrailli yetkililere uzanan güç ağıyla Filistin yanlısı kişileri sindirip işlerini ellerinden almaya kadar uzanan "Hasbara veya Dijital kubbe" adlı bir tür cadı avı yürüttükleri ortaya çıkmıştı.

ABD'de teknoloji şirketleri yönetiminde İsrail lobisiyle koordineli hareket eden, ABD'li zengin Yahudilerin yatırımlarını teknoloji şirketlerine yönlendiren İsrail ordusu ve istihbaratının, Elon Musk'ın X şirketinde de yönetici bulundurduğu ortaya çıktı.

500 milyondan fazla kişi tarafından aktif olarak kullanılan platformla ilgili Yeni Şafak'ta yer alan haberde bazı isimlere yer verildi.

TWİTTER'IN GÜVENLİK SORUMLUSU

O isimlerden biri Twitter'ın şu anki Güvenlik Sorumlusu Michal Totchani. İsrail ordusunda 3.5 yıl İstihbarat Komutanı olarak görev yaptı. İsrail Parlamentosu'nda Sözcülük Ofisi'nde çalıştı. Bir yıl da İsrail Adalet Bakanlığı'nda görevliydi. Gazze kasabı Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Konseyi'nde yer aldı.

a81e7e94-2s9edw8w0u415ssnx11tqp

İSRAİL ORDUSUNDAN ÖDÜLLÜ

Bir diğeri İsrailli Zach Schapira. 2021'den bu yana Twitter'ın Ürün Yönetimi bölümünden sorumlu. İsrail Özel Hava Kuvvetleri'nde komutan yardımcısıydı. İsrail ordusu, kendisine ‘Mükemmellik Madalyası' verdi. İşgal ettikleri Filistinlilerin evlerini kiralayabilmek için başlattığı imza kampanyası bulunuyor.

de912c05-i35wbjdfd5qbh1sfkgwle

"AŞIRI DERECEDE YAHUDİ"

Mevcut çalışanlar dışında geçmişte de görev alan Yoel Roth. Bir zamanlar Twitter'ın güvenlikten sorumlu yöneticisiydi. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından istifa etti. Geçmişte, kendisini “Aşırı derecede Yahudi” olarak tanımlamıştı. “İsrail lobisi denilmesinden hoşlanmıyorum” şeklinde bir ifadesi bulunuyor.

Haber Ara