$

Dolar

46,8065

Euro

53,6500

£

Sterlin

62,6576

Frank

58,3622

Gram Altın

6.286,1300

Bitcoin

2.878.477

$

Dolar

46,8065

Euro

53,6500

£

Sterlin

62,6576

Frank

58,3622

Gram Altın

6.286,1300

Bitcoin

2.878.477

Dünya

Dünya tarihinin en büyük gazeteci katliamı Gazze'de!

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de öldürdüğü gazeteci sayısının, iki Dünya Savaşı'nda ve diğer büyük savaşlarda ölen gazetecilerin toplamından daha fazla olduğu kaydedildi.

02.04.2025 - 09:53
Cumali Dalkılıç
Dünya tarihinin en büyük gazeteci katliamı Gazze'de!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail'in Gazze'ye saldırısında Filistinli gazeteci, eşi ve 3 çocuğu yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırısında Filistinli bir gazeteci, eşi ve 3 çocuğuyla hayatını kaybetti.

Yerel basında yer alan habere göre, İsrail ordusu Filistinli gazeteci Muhammed Salih el-Berdevil'in evini hedef aldı.

Saldırıda Filistinli gazeteci Berdevil, eşi ve 3 çocuğu yaşamını yitirdi.

GngCnECWkAAT6l0

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren basın mensuplarının sayısı 210'a yükseldi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarında Filistinli gazeteci Husam Şebat'ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'de bir gazetecinin daha öldürülmesiyle birlikte 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında yaşamını yitiren basın mensuplarının sayısının 208'e yükseldiği ifade edildi.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ile Arap Gazeteciler Federasyonu başta olmak üzere tüm basın yayın kurumlarına "Gazze Şeridi'nde Filistinli gazetecilere karşı işlenen bu sistematik suçların kınanması" çağrısı yapılan açıklamada, "İsrail ve ABD ile soykırım suçuna ortak olan İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkeleri, bu zalimce ve alçakça suçun sorumluluğunu üstlenmeye çağırıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının son açıklamasına göre, İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 1042'den fazla Filistinli hayatını kaybetti, 2 bin 542'i aşkın kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 50 bin 399'a, yaralıların sayısı ise 114 bin 583'e yükseldi.

AA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın