$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.856.829

$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.856.829

Dünya

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Sri Lanka hükümetine çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Sri Lanka hükümetinden aralarında Müslümanların da olduğu tüm vatandaşlarını korumasını istedi.

14.05.2019 - 18:59
semagundag
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Sri Lanka hükümetine çağrı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Sri Lanka'da Müslüman bir vatandaşın İslam karşıtı çete tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, bu tür olayların tüm uluslararası yasalara, insan fıtratına ve tüm semavi dinlerin kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

Ülkede Müslüman nüfusun yoğun olduğu Kurunegala beldesinde bazı cami ve Müslümanlara ait dükkanlara yapılan ve büyük hasara yol açan saldırıları kınayan Karadaği, "Sri Lanka hükümetinden tüm vatandaşlarını korumasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Karadaği, Birleşmiş Milletler'e de tüm halklar arasında barışın tesis edilmesi, İslam aleyhindeki terör, ırkçılık ve nefreti önleme çağrısında bulundu.

Sri Lanka'nın Puttalam bölgesinde dün İslam karşıtı bir grup tarafından saldırıya uğrayan 45 yaşındaki Müslüman vatandaş bugün hayatını kaybetmişti.

Ülkede 21 Nisan'da kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarının ardından hükümet geçici sokağa çıkma yasağı koymuş ve sosyal medya platformlarının kullanımını bir süreliğine engellemişti.

Sri Lanka makamları ülkedeki bazı cami ve Müslümanlara ait dükkanlara yapılan saldırılar üzerine sosyal medya ve sokağa çıkma yasakları dün yeniden ilan etmişti.

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar yaşanmıştı. Yetkililer, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın