Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Lübnan'da hükümetin kurulması konusunda yetkililerle temaslarda bulunmak üzere gerçekleştirdiği ziyaret, olumsuz bir atmosferde sona erdi.
Le Drian'ın çarşamba günü başladığı ve dün Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve hükümeti kurmakla görevlendirilen eski Başbakan Saad el-Hariri ile gerçekleştirdiği görüşmeler, yerel medya tarafından yakından takip edildi.
Yerel basının, Fransa'nın Beyrut Büyükelçiliğine dayandırdığı haberlerde, Le Drian'ın gerçekleştirdiği görüşmelerde olumsuz bir havanın hakim olduğu ve bakanın, basın toplantısı düzenlemeden ülkeden ayrılacağı bilgisi yer aldı.
"Hükümetin kurulamaması nedeniyle Fransa'nın imajı zedelendi"Le Drian'ın Hariri ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili haberlerde ise Hariri'nin, Fransa'nın Beyrut Büyükelçisi Anne Grillo'nun ikametgahında yarım saat süren görüşmeden basın açıklaması yapmadan ve hoşnutsuz bir şekilde ayrıldığı kaydedildi.
Haberlere göre, Fransa Dışişleri Bakanı,