Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Dokuz Yahudi gruptan, Trump’a mektup: Netanyahu’yu durdurun

İsrail’deki Reform ve Muhafazakar harekete bağlı dokuz Yahudi grubu, ABD Başkanı Trump’a mektup yazarak, Başbakan Netanyahu’nun seçim yatırımı olarak Batı Şeria'yı ilhak etme vaadinin, İsrail’e büyük zarar verileceği belirtilerek, bu vaadinden vazgeçirilmesini istedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-13 09:56:42

Dokuz Yahudi gruptan, Trump’a mektup: Netanyahu’yu durdurun

buyukfoto_1

İsrail'de Reform ve Muhafazakar harekete bağlı dokuz Yahudi grubu, ABD Başkanı Donald Trump'a, mektup yazarak, ‘Netanyahu'nun durdurulmasını' istedi. Netanyahu'nun seçimlerden önce,“Eğer tekrar seçilirsem, egemenliği Batı Şeria'daki yerleşim yerlerine kadar uzatacağım” vaadinin İsrailliler ile Filistinliler arasında büyük bir çatışmaya yol açacağı belirtilen mektupta Başkan Trump'ın devreye girerek, Netanyahu'nun Batı Şeria konusunda atacağı adımları durdurması istendi.

‘NETANYAHU'NUN VAADİ
İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDA
DAHA BÜYÜK ÇATIŞMAYA YOL AÇACAK'

Trump'a yazılan mektupta, Netanyahu'nun Batı Yaka konusundaki vaadinin İsraillilerle -Filistinliler arasında daha büyük bir çatışmaya yol açacağı, İsrail Devleti ile Filistin Otoritesi arasındaki başarılı güvenlik koordinasyonunu ciddi şekilde baltalayacağı, yeni boykot ve gösterilere zemin hazırlayacağı, İsrail'in uluslarası arenada tecrit edileceği öne sürüldü.

MEKTUBA İMZA VEREN
YAHUDİ GRUPLARI

Mektuba imza veren Yahudi grupları şunlar:
Amerikan Rabbis Merkez Konferansı, Reform Yahudiliği Birliği, Birleşik Muhafazakar Yahudilik Sinagogu, Rabbinal Meclisi, Mercaz, Liberal bir Siyonist grup olan Ameinu, Ulusal Yahudi Kadınlar Konseyi, İsrail Politika Forumu ve IPF.

TRUMP'TAN, NETANYAHU'YA
DESTEK VERİLMEMESİ İSTENDİ

İsrail'in güvenliğini sağlayan adil ve iki devletli çözümden yana olduğu belirtilen mektupta, Netanyahu'nun Batı Şeria konusundaki vaadinin hayata geçirmesinin, ABD-İsrail dostluğuna zarar vereceğine dikkat çekilerek, Başkan Trump'ın bu konuda duyarlı olması istendi..
İki devletli çözümün, Filistin devleti ile İsrail'i gelecekte birlikte barış ve güvenlik içinde yaşatacağı ileri sürülen mektupta; ABD Başkanı Trump'tan, “Netanyahu'nun, Batı Şeria'nın tamamen veya bir kısmının İsrail toprağına eklemesi vaadini desteklemeyeceğinizi ilan etmenizi istiyoruz” denildi.
Seçimlerden sağ blogun desteği ile zaferle çıkan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Batı Şeria'yı İsrail topraklarına katma vaadine, koalisyon ortağı olacak bazı partilerin de karşı çıktığı biliniyor.

ABD'Lİ 4 DEMOKRAT
VEKİL DE TRUMP'I UYARDI

Öte yandan ABD'de 4 Demokrat milletvekilinin, Başkan Trump'ı, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Batı Şeria'ı iltihak etmemesi konusunda uyardığı bildirildi.
Dışişleri Komitesi Başkanı Temsilci Eliot Engel de dahil olmak üzere dört milletvekili İsrail'in güvenliğini desteklediklerini ancak Yahudi devletinin tek taraflı olarak Batı Şeria'yı İsrail topraklarına katacağı konusunda "büyük endişe duyduklarını" söyledi.
Trump'ı uyaran dört milletvekilinin tamamı İsrail yanlısı lobi AIPAC'ın destekçisi olarak biliniyor.

catismabuyukiki

 

Haber Ara