Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

DMO Sözcüsü Ramazan Şerif: Amerikalı ve Siyonistlerin anlık sevinci çok uzun sürmeyecek

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Sözcüsü Ramazan Şerif, Süleymani'nin öldürülmesi sonrası katıldığı televizyon programı canlı yayınında ağladı. Şerif, Süleymani'nin ölümü üzerine yaptığı açıklamada, 'Amerikalı ve Siyonistlerin anlık sevinci kesinlikle çok uzun sürmeyecek ve mateme dönüşecek' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 15:22:59

DMO Sözcüsü Ramazan Şerif: Amerikalı ve Siyonistlerin anlık sevinci çok uzun sürmeyecek

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Sözcüsü Ramazan Şerif, Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası katıldığı televizyon programı canlı yayınında ağladı.

Sabah saatlerinde İran'da bir televizyon programına konuk olan DMO Sözcüsü Şerif, Süleymani'nin ölümü üzerine yaptığı açıklamada, "Amerikalı ve Siyonistlerin anlık sevinci kesinlikle çok uzun sürmeyecek ve mateme dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Canlı yayında ağlamaya başlayan Şerif'i, kendisiyle röportaj yapan sunucu teselli etmeye çalıştı.

Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi'nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis Irak'ın başkenti Bağdat'ta havaalanına düzenlenen füze saldırısıyla öldürülmüştü.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bağdat Havalimanı'na 3 adet Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiği doğrulandı.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atmıştır" ifadeleri kullanıldı.

 

Haber Ara