Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Diktatör Mussolini'nin torunu, seçimlerde en çok oyu alan aday oldu

Roma'daki yerel seçimlerde faşist diktatör Benito Mussoli'nin torunu olan ve neo faşist İtalya'nın Kardeşleri'ne mensup olan Rachele Mussolini, en çok oy alan belediye meclisi üyesi olarak ikinci dönem görev yapmayı garantiledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-10-07 16:34:53

Diktatör Mussolini'nin torunu, seçimlerde en çok oyu alan aday oldu

İtalyan diktatör Benito Mussolini'nin torunu Rachele Mussolini, Roma belediye meclisi seçimlerinde en yüksek oyu alan aday oldu.

2016'da aynı göreve seçilen Rachele Mussolini, aşırı sağ İtalya'nın Kardeşleri'nin adayı olarak 8200'den fazla oy alarak önceki seçimlere göre 657 oyluk bir artış elde etti.

t25_torun-mussolini-roma-bele-953

İtalyan diktatör Benito Mussolini'nin torunu, Roma'daki başarısının soyadına değil, sıkı çalışmasının bir sonucu olduğunu söylüyor.

Mussolini, La Repubblica'ya verdiği demeçte, “Çocukluğumdan beri soyadımla yaşamayı öğrendim. Okulda beni işaret ederlerdi, ama sonra Rachele ortaya çıktı. Kişilik, soyad ne kadar külfetli olursa olsun, üstün geldi. Sol gruplardan çok arkadaşım var ve içlerinden birinin bana oy verdiğinden eminim” ifadelerini kullandı.

Caz müzisyeni Romano Mussolini'nin kızı olan Rachele, diktatörün ilk karısının adını taşıyor.

İtalya'daki yerel seçimlerde sağcı partiler nispeten kötü performans göstererek Milano, Napoli ve Bologna gibi önemli şehirlerde belediye başkanlığı yarışını kaybetmişti.

Gözler Roma'daki ikinci turda

17-18 Ekim'deki Roma belediye başkanlığı seçiminin ikinci turunda en çok oyu alan iki aday, yani İtalya'nın Kardeşleri'nden Enrico Michetti (yüzde 30.5) ile merkez solcu Demokratik Parti'nin eski Ekonomi Bakanı Roberto Gualtieri (yüzde 27) yarışacak. Aşırı sağcı Matteo Salvini'nin League'i, ve eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin merkez sağcı yeni Forza Italia'sının desteklediği neo faşist parti, Michetti'yi Roma Belediye Başkanı koltuğuna oturtmayı umuyor. Ancak analistler, Gualtieri'nin ilk turda elenen Belediye Başkanı Virginia Raggi ile bağımsız merkez aday Carlo Calenda'nın oylarını safına çekerek ipi göğüslemesini bekliyor.

Benito Mussolini, 1922 yılında İtalya başbakanlığına geldikten sonra muhalif kişi ve kurumları ortadan kaldırmış ve II. Dünya Savaşında Hitler'in yanında yer alarak İtalya'yı büyük bir yıkıma sürüklemişti.

Haber Ara