Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

'Devlet Başkanı altını ıslattı' görüntüleri için 6 gözaltı!

Güney Sudan’da Devlet Başkanının altını ıslattığı görüntüyü yayınladıkları gerekçesiyle 6 gazeteci gözaltına alındı

3 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-09 16:00:26

'Devlet Başkanı altını ıslattı' görüntüleri için 6 gözaltı!

Güney Sudan'da Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'nin bir açılış töreninde altını ıslattığı görüntüyü yayınladığı gerekçesiyle 6 gazeteci gözaltına alındı. ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Screenshot_20221214-152154_Chrome

CPJ'den yapılan yazılı açıklamada, “3 Ocak Salı günü Ulusal Güvenlik Servisi görevlileri, devlet tarafından yönetilen Güney Sudan Ulusal Kanalı'ndan (SSBC) 6 gazeteciyi gözaltına aldı.

south-sudan-detains-journalists-for-recording-president-urinating-on-himself

Gazeteciler, Aralık ayında sosyal medyada geniş çapta yer bulan ve ülke devlet başkanının altını ıslattığı bir görüntüyü sızdırdıkları iddiasıyla soruşturma altında. SSBC o görüntüleri yayınlamadı” denildi.

“DERHAL SERBEST BIRAKILMALILAR”

CPJ Afrika Temsilcisi Muthoki Mumo, gözaltındaki gazetecilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade ederek, “Yetkililer bu 6 SSBC çalışanını koşulsuz olarak serbest bırakmalı ve daha fazla yıldırma veya tutuklama tehdidi olmadan çalışabilmelerini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara