Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Dev köprü geminin çarpmasıyla sulara gömüldü

ABD'nin doğusundaki Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, büyük bir geminin çarpması sonucu yıkıldı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-26 11:53:20

X'te paylaşılan görüntülere göre, yerel saatle 01.30 civarında büyük bir kargo gemisi köprünün kolonlarından birine çarptı. Çarpmanın ardından gemide yangın çıktı.

Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün bir kısmı çarpma sonucu çökerken, çarpma sırasında köprü üzerindeki birçok araç suya düştü.

1_477

Maryland Ulaşım Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Francis Scott Key Köprüsü'ne çıkan tüm yolların çift taraflı olarak trafiğe kapalı olduğu bildirildi.

2_448

Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 7 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Baltimore Belediye Başkanı Brandon M. Scott, “Acil durum personeli olay yerinde olup, çalışmalar sürüyor” açıklamasını yaptı.

MARYLAND VALİSİ, OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETTİ

Maryland Valisi Wes Moore'un sözcüsü Carter Elliott tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Francis Scott Key Köprüsü'nün çöküşünün ardından acil durum personeli olay yerinde olduğundan ofisim ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, Baltimore İlçe Yöneticisi Johnny Olszewski ve Baltimore İtfaiye Departmanı ile yakın iletişim halindedir.

Burada, Maryland'de Olağanüstü Hal ilan ettim ve Biden Yönetiminden gelen federal kaynakları hızlı bir şekilde dağıtmak için kurumlar arası bir ekiple çalışıyoruz. Olaya karışanları kurtarmak için çaba gösteren ve herkesin güvenliği için dua eden cesur erkek ve kadınlara müteşekkiriz.

Bu trajediyi değerlendirmeye ve müdahale etmeye devam ederken, kurtarma çalışmalarını yürüten federal, eyalet ve yerel kuruluşlarla yakın temas halinde olacağız.”

Haber Ara