Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Dera kentinde Esed rejimi aleyhinde bir haftada üç protesto gösterisi

Suriye’nin Dera kentinde son bir haftada Esed rejimi ile İran destekli militanlar aleyhinde üç protesto gösterisi düzenlendi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-25 13:46:53

Dera kentinde Esed rejimi aleyhinde bir haftada üç protesto gösterisi

Suriye'nin Dera kentinde son bir haftada Esed rejimi ile İran destekli militanlar aleyhinde üç protesto gösterisi düzenlendi.

Son gösteri dün Dera'nın El Balad mahallesinde bulunan El Hüseyin Camisi önünde gerçekleştirildi. Gösteride Esed rejiminin kentteki güvenlik güçlerinin çekilmesi, İran ve Hizbullah destekli militanların ülkeden çıkarılmasını istedi.

El Hüseyin Camisi önünde Deraa El Balad Merkez Komitesi adına yapılan açıklamada Esed rejiminin gerçekleştirdiği terör, adam kaçırma, suikast olayları protesto edilerek bu tarz olayların sürmesi halinde gösterilerin tırmanacağı belirtildi.

Suriye merkezli Enab Baladi internet sitesinde yer alan habere göre, 18 Eylül'de Dera'nın doğu kırsalındaki bulunan El Harak kasabasında ve 21 Eylül'de Busra El Şam kentinde Suriye rejimine bağlı Beşinci Kolordu'nun bölge sakinlerinden birine yönelik bir suikastiden sonra gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından gerçekleştirilen protesto eylemlerinde Esed rejimi ve İran destekli terör grupları aleyhinde sloganlar atılmış ve bölgeyi terk etmeleri istenmişti. 

21 Haziran'da Dara'nın doğu kırsalındaki Busra el-Şam kentinde, “Beşinci Kolordu” nun ölü cenazesi sırasında rejimin devrilmesi ve Lübnan Hizbullahı ile İran'ın ayrılması çağrısında bulunan bir gösteri düzenlendi.

Esed rejimi Deraa'yı 2018 yılında kontrol etmişti ancak o tarihten bu yana rejim güçlerinin halka karşı suikast, adam kaçırma, baskı ve şiddet olayları artarak sürüyor. Dera'da kontrolü sağlamakta zorlanan Esed rejimi güçlerine karşı bölgede zaman zaman saldırılar gerçekleştirilirken rejim aleyinde sık sık protesto gösterileri düzenleniyor.

Kaynak: Ortadoğuhaber

Haber Ara