Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Çok geç olmadan Stoltenberg'i kovun' çağrısı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un eşli çalışanı Stephen Bryen, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, Ukrayna’ya Rusya topraklarına saldırılarında F-16 kullanmasına izin verilmesi yönündeki sözlerinden dolayı görevden alınması gerektiğini belirtti.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-28 23:20:44

'Çok geç olmadan Stoltenberg'i kovun' çağrısı

ABD'li askeri uzman Stephen Bryen, Çinli Asia Times portalına yazısında, “Eski Norveç Başbakanı ve mevcut NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in henüz çok geç olmadan hemen şimdi işten kovulması gerekiyor” ifadesini kullandı.

GÖREVDE KALIRSA SAVAŞ ÇIKACAK

Stoltenberg'in, Ukrayna'ya Rusya topraklarına saldırılarında F-16 kullanmasına izin verilmesi yönündeki sözlerinin ‘savaş ilanı' olduğunu kaydeden Bryen, bu irrasyonel ve tehlikeli adımın en kısa zamanda önlenmesi gerektiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"Eğer görevde kalmasına izin verilirse NATO'yu nükleer silahlar da içerebilecek bir Avrupa savaşına sürükleyecek. Stoltenberg her şeyden önce NATO'nun saldırı değil savunma amaçlı bir ittifak olduğunu anlamıyor."

Rusya, NATO üyesi olan hiçbir ülke için tehdit arz etmediğini, ama çıkarları açısından tehlikeli olabilecek eylemleri göz ardı etmeyeceğini defalarca dile getirmişti.

Haber Ara