$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.865.241

$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.865.241

Dünya

Çin'den Google'ye ''Huawei'' tepkisi

Google'nin, Huawei ile bazı alanlarda işbirliğini askıya almasının ardından, Çin'den açıklama geldi.

20.05.2019 - 13:16
duyguyildirim
Çin'den Google'ye ''Huawei'' tepkisi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Washington yönetiminin Çin merkezli telekomünikasyon şirketi Huawei'ye getirdiği yasağın ardından alınacak önlemler için 'bekleyin ve görün' uyarısı yapıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang'ın açıklamaları, ABD Ticaret Bakanlığı'nın ülkenin ulusal güvenlik çıkarlarını koruma amacıyla ABD'li şirketlerin Huawei ile çalışmasını yasaklamasının ardından geldi.

Bunun yanında ABD merkezli teknoloji şirketi Google, hizmetlerinin Huawei cihazlarında yasaklanacağını açıkladı. Google'dan yapılan açıklamada şirketin Ticaret Bakanlığı kararına uyması gerektiği belirtilirken, mevcut Huawei kullanıcılarının 'Google Play ve Google Play Protect' gibi hizmetleri kullanmaya devam edebilecekleri belirtildi.

Ek olarak medyada yer alan bazı haberlerde Almanya merkezli çip üreticisi Infineon Technologies'in Huawei'ye yapılan teslimatları durduracağı iddia edildi. ABD merkezli çip üreticileri Intel ve Qualcomm'un da Washington'ın kararı üzerine Huawei'ye yazılım ve ürün göndermeyi bıraktığı belirtildi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın