Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Cezayir ordu şefi, BAE’den emir alıyor'

Cezayirde Cumhurbaşkanı Buteflika’nın 5. dönem adaylığına karşı başlatılan protesto gösterileri sürerken; Cezayir Ordususu eski Genel Sekreteri emekli Hüseyin Bin Hadid, Genelkurmay Başkanı Gaed Salah’ın, BAE'den 'emir' aldığını ve göstericileri korkutup, durumu ağırlaştırmak için çalıştığını öne sürdü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 20:03:29

'Cezayir ordu şefi, BAE’den emir alıyor'

 

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abduleziz Buteflika'ın 5. Dönem adaylığına karşı başlatılan protesto gösterileri sürerken öncek; önceki gün, gün içinde Genel Kurmay başkanlığından yapılan 2 açıklamada, ‘ülkede meydana gelebilecek karışıklıklara müsade edilmeyeceği' belirterek, protestocular uyarılmıştı. Ordunun bu uyarısına bugün Cezayir Ordusu eski Genel Sekreteri, emekli Hüseyin Bin Hadid'den tepki geldi.

Hüseyin Ben Hadid, Genelkurmay Başkanı Gaed Salah'ın BAE'den emir aldığını ve göstericileri korkutup durumu ağırlaştırmak için çalıştığını açıkladı.
Ben Hadid, bugün Fransız gazetesi Al-Watan ile yaptığı röportajda; Cezayir ordusunun komutanının, ‘yurt dışından emir almadığını ve şu anda Cezayir'de hiçbir yabancı ülkenin bulunmadığını, vurguladığını söyledi.

SALAH VE BUTEFLİKA'NIN KARDEŞİ
CUMHURBAŞKANI'NIN SAĞLIĞINDAN
FAYDALANIYORLAR

Komutanın açıklamalarına tepki gösteren Halid, “Cezayir Genel Kurmay Başkanı Salah ile Başkan Buteflika'nın erkek kardeşi Said, Cumhurbaşkanının kötüleşen sağlık durumundan
faydalanarak halkın üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar” dedi.
Ben Hadid, bu iki adamın Bouteflika'nın sağlığının 2005'te düşmeye başladığından beri birbirlerini iktidardaki konumunu pekiştirerek ülkeyi yönettiğini söyledi.

“Genelkurmay Başkanı Salah, Cezayir halkını korkutmayı bırakmalı" diyen Halid, “Salah'ın Bouteflika'nın ülkedeki gücün dizginlerini kontrol etmesi için ölümünü bekliyor" dedi.

Genelkurmay Başkanı Kayed Salah, önceki gün yaptığı açıklamalarda, ordunun güvenliği garanti edeceğini ve Cumhurbaşkanı Bouteflika'nın ‘beşinci dönem adaylığının' yenilenmesine karşı yapılan gösterilerde yorum yaparken de, ülkenin ‘kan dökülmesi çağına' geri dönmesine izin vermeyeceğini belirtmişti.

GÖSTERİCİLER BUTEFLİKA'NIN
5. DEFA ADAY OLMASINA KARŞI

Cezayir halkı 12 gündür, 82 yaşındaki Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 18 Nisan'da yapılacak seçimlere aday gösterilmesini protesto ediyor. Eylemciler, 82 yaşındaki Buteflika'nın 5'inci defa aday olmasına karşı tepkili.

 

 

Haber Ara