Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Cezayir’den çağrı: Afrika’yı daha fazla önemseyin

Cezayir’den dünyaya yönelik bir çağrı geldi. Açıklamaya göre Afrika kıtasının dünyada ötekileştirilmemesi istenirken daha fazla söz hakkı verilmesi çağrısında bulunuldu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-02 18:26:27

Cezayir’den çağrı: Afrika’yı daha fazla önemseyin

Cezayir'den uluslararası camiaya bir çağrı geldi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, ülkesinin 8. Afrika'da Barış ve Güvenlik Üst Düzey Toplantısı'na ev sahipliği yapması üzerine Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Lamamra, yapılacak toplantının Afrika'nın sesini birleştireceğini ve güçlendireceğini ifade ederek, toplantının ayrıca Afrika lehine yapılan ortak çalışmaları ve gayretleri artıracağını belirtti.

Cezayir Dışişleri Bakanı, Afrika kıtasının uluslararası karar organları düzeyinde maruz kaldığı ötekileştirmeye de son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) üye 3 Afrika ülkesi bulunuyor. Kenya ve Tunus'un yanı sıra aralık ayında dönem başkanlığını yürüten Nijer de BMGK'da yer alıyor.

Cezayir daha önce birçok kez BMGK'da Afrika kıtasına karşı yapılan "tarihi adaletsizliği" sona erdirmek için kıta ülkelerine iki daimi sandalye verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Haber Ara