Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Cemal Kaşıkçı'nın ailesinden açıklama: Suudi yetkililerle tazminat görüşmesi yapmadık

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın çocukları, cinayetle ilgili olarak Suudi yetkililerle tazminat görüşmesi yapmadıklarını bildirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-10 15:55:32

Cemal Kaşıkçı'nın ailesinden açıklama: Suudi yetkililerle tazminat görüşmesi yapmadık

Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya TV tarafından, Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarının cinayetle ilgili olarak Suudi yetkililerle tazminat görüşmesi yapmadıklarını bildirdi.

Habetürk'ün aktardığı habere göre Kaşıkçı'nın büyük oğlu Salah böyle bir konuşmanın ya da anlaşmanın yapılmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Washington Post'un Nisan başında yayınladığı ve eski-yeni Suudi yetkililer ile Kaşıkçı ailesine yakın kişilere dayandırdığı haberine göre 2018'in sonunda Kaşıkçı'nın ikisi kız dört çocuğunun her birine aylık 10 bin dolar ödeme yapılması ve ev verilmesi kararı alındı.

Yetkililer, Suudi Arabistan'ın bu ödemeleri, Kaşıkçı ailesinin üyeleriyle, babalarının öldürülmesiyle ilgili kamuya açıklama yapmaktan kaçınmaları amacı da taşıyan uzun süreli bir anlaşma sağlamak için yaptığını ifade etti.

Kaşıkçı'nın çocuklarına verilen evlerin Cidde'de bulunduğu ve her birinin değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu belirtildi.

 

Haber Ara