Dolar

32,3785

Euro

35,0557

Altın

2.326,42

Bist

9.095,13

Brezilya: Assange'ı serbest bırakın

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Brezilya'da WikiLeaks temsilcileriyle bir araya geldi

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-01 23:08:08

Brezilya: Assange'ı serbest bırakın

Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın İngiliz yüksek güvenlikli hapishanesi Belmarsh'tan salıverilmesi çağrısında bulundu.

2019'dan beri tutuklu olan Assange, bazı gizli bilgi ve belgelerin platformunda yayınlanması nedeniyle 175 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya ve halen İngiltere'den ABD'ye iade edilmeyi bekliyor.

Platformun üst düzey temsilcileri, ayrıca Brezilyalı milletvekilleriyle bir toplantı yapmak üzere Latin Amerika ülkesine geldi.

Fis_dHmX0AESYH6

Twitter hesabından paylaşımda bulunan da Silva, WikiLeaks'in baş editörü Kristinn Hrafnsson ve WikiLeaks'in elçisi Joseph Farrell'in ile el sıkışırken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Platform yetkilisi ikili, da Silva'ya Julian Assange'ın sağlık durumu ve özgürlük mücadelesi hakkında bilgi verdi. da Silva da konuklarından hapisteki WikiLeaks kurucusuyla dayanışma mesajını iletmelerini istedi. da Silva, Assange'ın haksız hapis cezasından kurtulmasını umduğunu ifade etti.

Hrafnsson ise Twitter'dan yaptığı paylaşımında, Brezilya'nın yeni dönem başkanıyla özel bir görüşme yaptığını, ona devam eden desteği için teşekkür ettiğini belirterek kendisini gerçek bir tutku, vizyon ve sempatik bir devlet adamı olarak tanımladı.

Assange, Londra'daki Ekvador büyükelçiliğinden çıkarıldığı Nisan 2019'dan bu yana İngiltere'nin yüksek güvenlikli Belmarsh hapishanesinde bulunuyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara