Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Bozuk eti gıdaya karıştıran kişi yakalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerinde Gaziantep Şahinbey'de borular aracılığıyla makinaya taşınan bozuk etlerin halk sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atan bir sistemle işlendiği bir işletmenin tespit edildiğini bildirdi.

3 Ay Önce Güncellendi

2025-09-04 09:08:46

Bozuk eti gıdaya karıştıran kişi yakalandı

Bakanlığın NSosyal hesabından gıda denetimlerine ilişkin paylaşımda bulunuldu.

Paylaşımda, Gaziantep Şahinbey'de gıda kontrol görevlileri ve Şahinbey Belediyesinin yaptığı denetim sonucunda, kıyma makinelerine gizlenmiş bir düzenekle tavuk taşlığı, çeşitli sakatatlar ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığı tespit edildiği bildirildi.

Borular aracılığıyla makinaya taşınan bozuk etlerin halk sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atan bir sistemle işlendiği belirtilen paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Denetimlerimiz sonucunda, 286 kilogram bozulmuş/kokuşmuş kırmızı et, beyaz et ve tavuk taşlığı, 16 teneke izlenebilirliği olmayan zeytinyağı ve 9 kova salça tespit edilerek imha edildi. İşletme hakkında yasal işlem başlatılırken, halk sağlığını hiçe sayan bu duruma ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca Şahinbey Belediyesi tarafından işletmenin ruhsatı iptal edilerek kapatıldı. Kırmızı çizgimiz olan gıda güvenilirliğini korumakta kararlıyız. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi için denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz."

AA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara