Dolar

32,2807

Euro

34,6454

Altın

2.413,48

Bist

10.045,74

BM: Yemen'de esir takası görüşmeleri için düzenlemeler yapılıyor

Birleşmiş Milletler'in (BM), Yemen'de hükümet ile İran destekli Husiler arasında esir takası çerçevesinde yeni görüşmeler için düzenlemeler yaptığı belirtildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-24 00:21:31

BM: Yemen'de esir takası görüşmeleri için düzenlemeler yapılıyor

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in ofisinden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yemen Esir Takası Denetleme Komitesi müzakereleri ile esir takası görüşmeleri için taraflara uygun bir tarih belirlenmesine yönelik düzenlemeler yapıldığını ifade etti. 

Yetkili, düzenlemeler tamamlandığında duyuru yapılacağını kaydetti.

Ülkedeki krizin çözümü için Griffiths'in mart ayında hükümet ile Husilere sunduğu "ortak bildiri" metni konusundaki ikna çalışmalarına ilişkin ise yetkili, BM Özel Temsilcisi'nin ortak bildiri metni konusunda taraflar arasında farklı yollarla görüşmeler yaptığını ve tarafları sürece dahil etmeye çalıştığını ifade etti.

Griffiths'in BM Güvenlik Kurulu üyelerine "gerekli tavizlere ulaşılması için taraflara karşılıklı durumlarını anlatabilmeleri adına fırsat sunulması gerektiğini" bildirdiği bilgisini aktaran yetkili, bu ve diğer seçeneklerin kısa süre içerisinde taraflarla tartışılacağını kaydetti.

Yemen'deki çatışan taraflar arasında 15 ve 16 Ekim'de, 2014'ten bu yana gerçekleşen en büyük esir değişiminde Yemen hükümeti ve Husiler 1061 esiri serbest bırakmıştı.

Haber Ara