Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

BM Ofisi: İsrail 500'den fazla binayı yıktı

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bu yılın başından itibaren Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs’de Filistinlilere ait 500'den fazla binanın inşaat bahanesiyle izinsiz yıkıldığı belirtildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 13:55:57

BM Ofisi: İsrail 500'den fazla binayı yıktı

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bu yılın başından itibaren Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs'de Filistinlilere ait 500'den fazla binanın inşaat bahanesiyle izinsiz yıkıldığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA), İsrail'in bu yılın başından bu yana Batı Şeria'da (Doğu Kudüs dahil) 506 yapıyı yıktığını söyledi ve Doğu Kudüs'teki 506 binadan 134'ünün yıkıldığını ekledi.

OCHA ofisi ayrıca İsrail'in son iki hafta içinde 22 binayı yıktığını belirtti.

Ofis, "İsrailli yetkililer tarafından verilen inşaat izinlerinin olmaması bahanesiyle Filistinlilere ait 22 binanın yıkıldığını veya el konulduğunu, böylece 50 Filistinli ailenin yerlerinden edilmesine ve yaklaşık 200 kişinin zarar görmesine neden olduğu, ayrıca diğer on binanın Batı Şeria'nın yaklaşık % 60'ına tekabül eden C Bölgesi'nde yer aldığını ve İsrail'in tam kontrolü altında olduğu” belirtildi.

Yasadışı yıkımlar

İşgal Altındaki Filistin topraklarındaki BM İnsani Yardım Koordinatörü Jimmy McGoldrick, geçtiğimiz günlerde “Koronavirüs salgını sırasında yasadışı yıkımların artmakta olduğu” uyarısında bulunmuştu. 10 Eylül'de yaptığı yazılı açıklamada şunları söylemişti:

“İsrailli yetkililer, ev sahiplerinin geçimlerini güvence altına alan evleri ya da binaları yıktığında ya da onları yıkmaya zorladığında, Filistinliler için dayak olarak görülen inşaat ruhsatlarının eksikliğinden bahsediyorlar. İmkansız olan, kısıtlayıcı ve ayrımcı planlama sisteminden kaynaklanıyor, bu da onlara izinsiz inşa etmekten başka seçeneği kalmıyor."

Kaynak: Arap Postası

Haber Ara