Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

BM Libya Temsilcisi Bathily seçimler için ''uzlaşıya dayalı bir çözüm'' çağrısı yaptı

Bm. Libya Temsilcisi Bathily, Libya'daki büyük kesimlerle ortak bir anlayışa varılması amacıyla istişareleri yoğunlaştırmayı, seçim yasalarının yapılmasını ve seçimleri denetleyecek bir birlik hükümetinin kurulmasını Salih ile mutabık kaldıklarını belirterek ifade etti.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-31 08:17:02

BM Libya Temsilcisi Bathily seçimler için ''uzlaşıya dayalı bir çözüm'' çağrısı yaptı

Bm. Libya Temsilcisi Bathily, Libya'daki büyük kesimlerle ortak bir anlayışa varılması amacıyla istişareleri yoğunlaştırmayı, seçim yasalarının yapılmasını ve seçimleri denetleyecek bir birlik hükümetinin kurulmasını Salih ile mutabık kaldıklarını belirterek ifade etti. "Libya halkına zarar veren çıkmaza son verecek siyasi bir çözüme ulaşmak için önerdiği diyalog çağrısına tüm tarafların olumlu bir şekilde katılması gerektiğini" vurguladı.

Bathily, Libya'da yapılması beklenen seçimler için "uzlaşıya dayalı bir çözüm" talep etti. BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmiş, ancak gruplar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle seçimler yapılamamıştı.

Haber Ara