Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Blinken'den üs saldırısına yönelik açıklama! ''Aşamalar halinde karşılık vereceğiz''

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bu saldırıya karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok katmanlı, aşamalar halinde ve uzun süreli olacak' dedi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-30 08:53:47

Blinken'den üs saldırısına yönelik açıklama! ''Aşamalar halinde karşılık vereceğiz''

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu saldırıya karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok katmanlı, aşamalar halinde ve uzun süreli olacak" dedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Washington'da düzenlenen ortak basın toplantısında, saldırıda hayatını kaybeden askerler için taziye dileklerini ileten Blinken, Joe Biden yönetiminin askeri karşılık seçeneklerini değerlendirdiğini belirtti. İran ile bir savaş peşinde olmadıklarını vurgulayan Blinken, bölgedeki gerilimin arttığını ve ABD'nin Orta Doğu'daki çıkarlarını koruma kararlılığına vurgu yaptı.

Başkan Joe Biden, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Ürdün'ün kuzeydoğusundaki Suriye sınırındaki ABD güçlerine düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askerinin öldüğünü ve çok sayıda yaralı bulunduğunu ifade etmişti. Biden, saldırının İran destekli radikal militan gruplarca gerçekleştirildiğini belirterek, sorumluların hesap vereceğini vurgulamış ve mücadeleye devam edileceğini söylemişti. Pentagon ise saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini ve 40'tan fazla askerin yaralandığını açıklamıştı.

Haber Ara