Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Birleşmiş Milletlerden ''Libya'' açıklaması

Birleşmiş Milletlerden yapılan açıklamada Libya'daki çatışmalardan dolayı insani durum kötüye gittiği ifade edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-27 07:13:21

Birleşmiş Milletlerden ''Libya'' açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Libya'da devam eden çatışmalar nedeniyle giderek kötüleşen insani duruma dikkati çekti.

Sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik gelişigüzel roket saldırılarından derin endişe duyduklarını belirten Dujarric, "Trablus'ta devam eden ağır çatışmalar nedeniyle insani durum kötüye gidiyor. Yaklaşık 39 bin kişi yerinden edildi" dedi.

Çatışmaların yaşandığı bölgelerde sivillerin elektrik kesintisi ve su sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Dujarric, sivillerin korunması ve insani yardımların yapılabilmesi için acil erişim çağrısında bulundu.

Dujarric, 3 binden fazla mülteci ve göçmenin ise Trablus ve çevresinde çatışmalar arasında mahsur kaldığını söyledi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara