Dolar

32,3927

Euro

34,8168

Altın

2.400,92

Bist

10.208,65

Biden, İran'a seslendi: Yapmayın!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e misilleme saldırısı hazırlığında olan İran'a çağrı yaptı. Biden, 'Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'i destekleyeceğiz. İsrail'in savunulmasına yardım edeceğiz ve İran başarılı olamayacak. Yapma.' ifadelerini kullandı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-13 09:03:39

Biden, İran'a seslendi: Yapmayın!

Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan Biden'a, İran'ın İsrail'e düzenleyeceği olası saldırıyla ilgili soru yöneltilmişti. Biden, bu soruya yanıtında "Güvenilir bir bilgi almak isterdim, ancak beklentim her an olabileceği yönünde." ifadelerini kullanarak İran'ın eylem yapabileceği ihtimaline işaret etti. Ayrıca Biden, İran'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyararak, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'i destekleyeceğiz, savunmasına yardım edeceğiz ve İran başarılı olamayacak." şeklinde konuştu.

Geçmişte yaşanan bir olaya da değinilmişti: İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2 general dahil toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, saldırının ülkesine yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek İsrail'i cezalandırılması gerektiğini ifade etmişti. ABD Başkanı Joe Biden da İran'ın İsrail'e yönelik tehditlerine karşı Tel Aviv'e "sarsılmaz" desteklerini sürdüreceklerini vurgulamıştı.

Haber Ara