Dolar

32,2672

Euro

35,0970

Altın

2.469,01

Bist

10.319,96

Biden'ın eski danışmanı Rusya'ya iltica etti

ABD Başkanı Joe Biden'ı cinsel tacizle suçlayan eski kongre danışmanı Tara Reade, Rus pasaportu için başvurmayı planladığını açıkladı. Eski kadrolu gazeteci, kısa süre önce ABD'de artık kendini güvende hissetmediğini iddia ederek Rusya'ya taşındı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-05-31 19:34:32

Biden'ın eski danışmanı Rusya'ya iltica etti

Dün bir basın toplantısında konuşan Reade, iddiaları nedeniyle ABD'de sürekli olarak zulüm gördükten sonra, asla düşman olarak görmediği bir ülke olan Rusya'da "güvenlik bulmayı" umduğunu söyledi ve "Moskova'da kendisini karşılamak için kollarını açan arkadaşlarını takdir ettiğini" sözlerine ekledi.

Reade, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'den büyük bir istekte bulunacağını ve "iyi bir vatandaş" olacağına söz vererek, Rus vatandaşlığı başvurusunda bulunmak istediğini açıkladı.

2020'de, ABD başkanlık yarışı sırasında, o zamanlar Demokrat adayı olan Biden'ın 1993'te Senato'da yardımcısı olarak çalışırken kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlayan Reade'ın iddialarını Biden kesin bir dille yalanlamıştı.

Reade, bir ABD kongre üyesine ABD hükümetindeki yolsuzluk hakkında ifade vermeye hazır olduğunu söylediğinde, fiziksel güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini söyledi.

“Korumam nerede?" diye soran Reade, "ABD Kongresi'nde onun için çalışırken Joe Biden'ın bana tecavüz etmesi dikkat çekici ve benim kaçmam gerekiyor. Bu çok saçma," dedi.

FxZi1zAWAAAxj3T

Sputnik'e verdiği demeçte, Rusya'ya taşınma kararının "çok zor" olduğunu ancak ülkede kalmayı sevdiğini söyleyen Reade , "Hala biraz şaşkınım ama kendimi çok iyi hissediyorum, koruma ve güvenlikle çevrili hissediyorum." dedi.

RT

Haber Ara