Dolar

32,4599

Euro

34,7823

Altın

2.428,32

Bist

10.082,77

Biden'dan, 'Trump'ın karanlık mevsimine' son verme sözü

3 Kasım'da düzenlenecek olan ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Joe Biden, partisinin kongresinde rakibi Donald Trump'ın 'Amerika'yı örten karanlığının fazlasıyla uzadığını' söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-21 12:41:58

Biden'dan, 'Trump'ın karanlık mevsimine' son verme sözü

3 Kasım'da düzenlenecek olan ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Joe Biden, partisinin kongresinde rakibi Donald Trump'ın "Amerika'yı örten karanlığının fazlasıyla uzadığını" söyledi.

77 yaşındaki eski başkan yardımcısı, seçim anketlerinde rakibi 74 yaşındaki Cumhuriyetçi başkan Trump'ın önünde görünüyor.

Biden: Işığın yanında olacağım

BBC Türkçe'nin haberine göre; doğup büyüdüğü Delaware, Wilmington'daki, salgın önlemleri nedeniyle hemen hemen boş bir kongre salonuna konuşan Biden "Şu anda ve buradan size söz veriyorum: Eğer bana güvenip başkan seçerseniz, en iyi yanlarımızı öne çıkaracağım, en kötü yanlarımızı değil. Işığın yanında olacağım, karanlığın değil" dedi.

"Halk olarak biraraya gelme zamanımız geldi. Şu bilinsin ki, birlikte Amerika'daki bu karanlık mevsime son verebiliriz. Korkunun yerine umudu, kurgunun yerine gerçekleri, ayrıcalıkların yerine adaleti seçeceğiz" diye sürdürdü.
Kasım ayındaki seçimlerde "karakterin oylanacağını" söyleyen Biden "Daha öfkeli, daha az umutlu, daha bölünmüş, gölgeli ve kuşkularla dolu bir yolu seçebiliriz. Ya da farklı bir tercih yaparak yaralarımızı sarma, iyiye doğru değişme ve birliği, umut ve ışık yolunu seçmeyi deneyebiliriz" diye konuştu.

"Bu hayatı değiştirecek bir seçim" diyen Biden, "Bu seçim uzun, çok uzun bir süre Amerika'nın neye benzeyeceğini belirleyecek" diye ekledi.

İyileştirme vaadi

Demokrat başkan adayı koronavirüs salgını, ekonomik yıkım ve ırkçılık konusundaki bölünmelerle felce uğrayan ülkeyi iyileştirmeyi vaadetti.

"Bu başkan hakkında bildiklerimiz, eğer yeniden seçilirse son dört yılda yaptıklarını sürdüreceğini gösteriyor" diyen Biden Trump için "Sorumluluk almayan, önderlik etmeyi reddeden, herkesi suçlayan, diktatörlerle yakınlık kuran, nefret ve öfke kıvılcımlarını alevlendiren bir başkan" tanımlamasını kullandı.

Trump'ın yeniden seçilirse her sabah ülkeyi değil kendisini düşünerek uyanacağını söyleyen Biden "Kendiniz, aileniz ve çocuklarınız için istediğiniz Amerika bu mu?" diye sordu.

Koronavirüs salgını dolayısıyla yaşanan büyük can kayıplarına da değinen Biden "Görevdeki başkan ulusa karşı en temel görevini başaramamış, bizi koruyamamıştır" diye konuştu.

Biden konuşmasını, dünyaca ünlü İrlandalı şair Seamus Heaney'in dizelerine atıfla (The Cure at Troy'dan Doubletake şiiri) "Umutla tarihin kafiyesini sağlayacağımız andayız" dedi.

Biden'ın konuşmasıyla Demokrat Parti'nin dört gündür devam eden kongresi sona ermiş oldu.

 

Haber Ara