Dolar

32,2560

Euro

35,0784

Altın

2.465,10

Bist

10.319,96

Belçika vaazdan korktu! Cami kapatıyor

Belçika'nın Flaman bölgesinde, İçişleri Bakanı Rutten, geçen sonbaharda verdiği bir vaazda eşcinsel sapkınlık karşıtı ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle Belçika Diyanet Vakfı'na bağlı Tessenderlo Camii'nin ruhsatını iptal etmeyi planlıyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-31 15:03:44

Belçika vaazdan korktu! Cami kapatıyor

Söz konusu vaazda, eşcinsel sapkınlıkla ilgili olarak "Bununla mücadele etmiyoruz. Bu sapkınlığı bize dayatıyorlar, biz de tepki vermiyoruz. Bu sapkınlık karşısında sessiz kalamayız" gibi ifadeler yer alıyordu.

Flaman Adalet Bakanı Zuhal Demir, bu durumu "nefret söylemi ve ayrımcılık" gerekçesiyle değerlendirerek, cami yönetimi hakkında federal polise suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Belçika genelindeki tüm Diyanet'e bağlı camilerin ruhsatının iptal edilmesini talep etti. Belçika'da toplamda 12 Diyanet camisi bulunmaktadır.

Diyanet Camii imamının verdiği vaazda iddia edilen sözler şu şekilde:

"Günümüzde sadece erkeklerin erkeklerle cinsel ilişkisi yok, aynı zamanda kadınların kadınlarla, erkeklerin erkeklerle ve daha fazla insanla, gruplar halinde, hatta hayvanlarla bile ilişkileri var. Böyle bir sapkınlık var, ama biz tepki vermiyoruz. Onlar bize bu sapkınlığı dayatıyor ve biz tepki vermiyoruz. LGBTQI topluluğundan insanlara çok fazla hak verildi. Onlar hasta değil, sapkınlar. Bu bir hastalık değil, bir sapkınlıktır."

Belçika'daki Diyanet Camii Tessenderlo, tanınma hakkını almak için daha önce bakanlığa başvuruda bulunmuştu. Ancak, Flaman Bölge Hükümeti İçişleri Bakanı Gwendolyn Rutten, cami imamının eşcinsel sapkınlık karşıtı içerikli vaazı nedeniyle bu başvuruyu reddetme kararı aldığını duyurdu.

İmam verdiği vaazda, “Avrupa İslam'ı” kavramını haklı olarak eleştirerek, "İslam değişmedi ve değişmeyecek. İslam evrenseldir. Avrupa İslam'ı diye bir şey yoktur" ifadelerini de vaazlarında ifade ediyor.

Flaman İçişleri Bakanı Gwendolyn Rutten, görüntüler üzerine Tessenderlo camisi hakkında soruşturma başlattı.

Rutten, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “LGTBQI+ topluluğuna karşı nefreti teşvik etmek kabul edilemez ve cezalandırılır” dedi.

Haber Ara