Dolar

32,2473

Euro

34,6876

Altın

2.405,80

Bist

10.247,75

Batılı gazeteci: Gazze'den sonra Dünya sonsuza dek değişti

Avustralyalı gazeteci ve aktivist CJ Werleman, İsrail'in Gazze'yi hedef alan katliam saldırılarının Batı'daki İslam ve Müslüman algısını değiştirdiğini söyledi. Werleman, youtube kanalında İsrail'in gerçek yüzünü anlatan az sayıda gazetecilerden biri olarak tanınıyor.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-26 16:07:17

Batılı gazeteci: Gazze'den sonra Dünya sonsuza dek değişti

Gazze'deki halkın hayal bile edilemeyecek zulüm, baskı ve acıya rağmen işgale karşı meydan okumaya devam ettiğini belirten Werleman, insanların Gazze'ye baktığında "alçak gönüllü, zor koşullarda güçlü kalan, gururlu ve asil bir halk" gördüğünü söyledi.

"KUR'AN-I KERİM ALIYOR, İSLAM'I ÖĞRENİYORLAR"

Werleman, bombalanan binaların enkazından çıkarılan pek çok Filistinlinin her şeye rağmen Allah'a şükretmeye devam ettiği görüntülerin basına yansımasıyla yaşanan değişimi şu sözlerle dile getirdi:

"Bu görüntüler İslam ve Müslümanlar hakkındaki yanlış söylemi tersine çevirdi çünkü insanlar, (Gazze'de) yoksulluk ve korkudan kurtulmaktan başka bir şey talep etmeyen asil bir halk görüyor. Bu nedenle pek çok Batılı artık Kur'an-ı Kerim'i eline alıyor ve İslam'ı öğreniyor"

BATI MEDYASINDA FİLİSTİN SANSÜRÜ

Werleman, Avrupa'nın en büyük basım şirketlerinden Axel Springer'ın, yakın zamanda editörlerine "Filistin ölümlerini önemsiz gibi gösterme" talimatı verdiğinin ortaya çıktığını ifade ederek, ana akım medyanın, İsraillilerin mağduriyet hikayelerine öncelik verip Filistinli ölümleri terörizm iddiasıyla eşleştirerek haber yaptığını söyledi.

GAZA_1

Werleman, Karartma ve sansüre rağmen İsrail'in Gazze'deki şiddetine ilişkin filtrelenmemiş bilgi ve görüntülerin günlük akışının, dünyayı sonsuza dek değiştirdiğinin altını çizerek şu tespitte bulundu:

"Dünya artık değişti, bu nedenle ABD ve Avrupa şehirleri düzenli olarak çok büyük Filistin yanlısı yürüyüşlere ev sahipliği yapıyor."

AA

Haber Ara