Dolar

32,2633

Euro

34,8343

Altın

2.433,87

Bist

10.077,22

Başkan'ın oyunu: Trump iyi, Bolton kötü polis

ABD basınında yayınlanan bir makalede Trump'ın Bolton'un şahin tutumunu bir koz olarak kullandığı ve diğer ülkelere karşı 'iyi polis, kötü polis' oyunu oynadığı belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-22 12:38:58

Başkan'ın oyunu: Trump iyi, Bolton kötü polis

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Axios'ta Jonathan Swan imzasıyla "Trump neden Bolton'u koruyor?" başlıklı bir makale yayınlandı.

"TRUMP, BOLTON'UN SAVAŞ YANLISI TUTUMUNU KOZ OLARAK KULLANIYOR"

Makalede Trump'ın John Bolton'u koruduğu, bunun sebebininse yabancı liderlerle masaya otururken Bolton'ın 'savaşçı ve insanları öldürme isteğini' pazarlık kozu olarak kullandığı belirtildi.

"BOLTON KÖTÜ, TRUMP İYİ POLİS"

Swan, "Bolton kötü, Trump iyi polis olabilir. Başkan kendi özünün bu olduğuna inanıyor" dedi.

"JOHN, ORAYI ELE GEÇİRMEK İSTİYOR MUSUN?"

Makalede Trump'ın Bolton'u koz olarka kullandığına ilişkin bir örnek verildi. Giriş kısmında yer alan örnekte Mayıs ayında İrlandalı yetkililerle yapılan görüşme hatırlatıldı.

"Mayıs ayı ortasında Trump, Oval Ofis'te İrlanda başbakanıyla görüştü. Görüşme sırasında Bolton'a dönen Trump, 'John, İrlanda istila etmek istediğiniz ülkelerden biri mi?' diye sordu."

"BOLTON'UN VARLIĞI PSİKOLOJİK AVANTAJ"

"Bolton'un Trump'ın takımında bulunması, Başkan'ın elini güçlendiriyor. İran ve Kuzey Kore gibi düşmanlar karşısındaysa psikolojik avantaj sağlıyor."

"NATO HARCAMALARI İÇİN AVRUPA'YI UYARIYORDU..."

"Toplantıyı bilen bir kaynağa göre Perşembe günü Hollanda Başbakanı ile yapılan ikili görüşmede Trump, NATO için harcamalarının düşük olduğu gerekçesiyle Avrupa ülkelerini ve Hollanda'yı eleştirdi. Bu sözlerinin ardından Bolton'a döndü ve 'Ama John, NATO'yu seviyorsun değil mi?' dedi."

"TRUMP BOLTON'UN ÇOK AKILLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR"

"Trump ve Bolton arasındaki iletişimi gözlemleyen bir üst düzey yetkili, Trump'ın Bolton'un 'hazırlıklı ve çok akıllı' olduğunu düşündüğünü söyledi."

"BOLTON GÜNDE 3 SAVAŞ BAŞLATMAK İSTİYOR"

Makalede adı açıklanmayan bir başka Beyaz Saray yetkilisinin Trump'ın "Bolton günde 3 savaş başlatmak istiyor" dediği de aktarıldı.

Trump'ın Bolton'la Ortadoğu konusunda anlaşmazlıklar yaşadığının belirtildiği makalede, yine de Trump'ın Bolton'u yakınında tutmak istediği kaydedildi.

"BOLTON'A KALSA BİR KEREDE TÜM DÜNYAYLA SAVAŞIYOR OLURDUK"

Trump, 24 Haziran'da NBC'nin Meet the Press programına verdiği demeçte "Çevremde iki grup insan var. Güvercinler ve şahinler. John Bolton kesinlikle bir şahin. Ona kalsa, bir seferde tüm dünyayla vuruşur, tamam mı?" demişti.

Trump, 22 Haziran'da ise Bolton hakkında "Çok iyi iş çıkarıyor, ama Ortadoğu konusunda sık sık anlaşmazlık içindeyiz" demişti. 

AXIOS SİTESİ

Axios, Virginia merkezli politika alanında uzman bir gazetecilik organizasyonu olan Politico'nun üç eski çalışanı Jim VandeHei, Mike Allen ve Roy Schwartz'un 2016 yılında kurduğu ABD merkezli bir haber sitesi.

Haber Ara