Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Başbakan mikrofon açıkken söyledi: 'Kibirli pislik'

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Parlamentodaki oturumda sorularına cevap verdiği muhalefet partisi ACT lideri David Seymour hakkında 'kibirli bir pislik' ifadesini kullandı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-13 23:48:40

Başbakan mikrofon açıkken söyledi: 'Kibirli pislik'

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in, parlamentodaki oturumda mikrofonunu açık unutarak muhalefetten bir siyasetçiye hakaret ettiği duyuldu.

Ülkenin beş yıldır başbakanlık görevini yürüten Ardern'in küfürlü sözleri, muhalefetteki ACT Partisi lideri David Seymour'un hükümetin geçmişiyle ilgili soruların üzerine geldi.

Ardern, yardımcısı Grant Robertson'un yanına oturduktan sonra Seymour'u kastederek "çok kibirli bir pislik" diyen Ardern'in sözleri Parlamento TV ekranlarına yansıdı. Ardern'in sözleri Meclis Başkanı Adrian Rurawhe'nin konuşma yaptığı esnada Ardern'in önündeki mikrofondan net bir şekilde duyuldu.

ÖZÜR DİLEDİ

Seymour daha sonra meclis başkanlığından Ardern'in kendisi hakkındaki sözlerini geri almasını ve özür dilemesinin söylenmesini istedi.

Ardern bunun üzerine Seymour'dan özür diledi. Seymour, Ardern'in kendisine "Özür dilerim, söylemem gereken bir şey değildi" şeklinde bir mesaj gönderdiğini doğrularken "Başbakan, Parlamentoya fazlasıyla aykırı bir açıklama yaptı" dedi.

Seymour, "Annemin dediği gibi, söyleyecek güzel bir şeyin yoksa söyleme. Bana göre her şey yolunda. Bazı günler işe yaramaz biriyim, diğer günler kibirli bir hıyarım. Gerçekten aradığımız özür, fahiş fiyatlar ve baskınlardan endişe duyan Yeni Zelandalılar için" dedi.

Ardern'e teşekkür eden Seymour, ona mutlu Noeller dileyerek cevap verdiğini söyledi.

Haber Ara