Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Barzani: Maaşlar düzenli ödenecek

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, “Bu aydan itibaren memur maaşları düzenli bir şekilde ödenecek” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 19:31:54

Barzani: Maaşlar düzenli ödenecek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Bakanlar Kurulu, bugün Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında toplandı. Toplantıda, yeni hükümetin kurma çalışmalarının yanı sıra birikmiş memur maaşları da görüşüldü. Rudaw'ın haberine göre Başbakan Barzani, toplantı sonrası yağtığı açıklamada “Bugün itibaren memur mamaşları düzenli bir şekilde ödenecek" dedi.

İşte Barzani'nin açıklaması: 

"MAAŞLAR ÖDENECEK"

“Bu gün yapılan bakanlar kurulu toplantısı birikmiş memur maaşları uygulamasını kaldırmaya yönelikti. Memnuniyetle söylemem gerekiyor ki bu ay itibaren memur maaşlarındaki kısıtlama sona erdirilecektir. Bu ay itibaren maaşlarda her hangi bir kesilme olmadan dağıtılacaktır. Tüm vatandaşlarımız 3 yıl önce bu kararı zor şartlar altında ve hükümetin iradesi dışında gelişen sorun ve krizler sonucu aldığımızı biliyorlar. Bütün bu nedenlerden dolayı memur maaşlarında kesintiye gittik. Bu kararı alırken kolay olmadı, çok zor bir karardı hem benim için hem de yardımcım Kubat Bey için de bir Başbakan ve yardımcısı olarak siyasi hayatımız da aldığımız en zor karardı diyebilirim.

Bu zor kararın uygulanmasında kuşkusuz vatandaşlarımızın ve memurlarımızın anlayışı ve sabrı büyük katkısı oldu. Onların bu anlayışı olmasaydı bugün biz bu noktaya gelemez ve başarılı olamazdık. 3 yılın ardından siz değerli vatandaşlarımızın önünde ‘evet kesintilere son veriyoruz' diyemezdik. Geçtiğimiz yıllar da biz vatandaşlarımıza söz vermiştik durumumuz müsait olduğu andan itibaren biz kısıtlamayı kaldıracağız. İşte o gün bu gündür biz vatandaşlarımızın huzurunda sözümüzü tutuğumuzu açıklıyoruz. Tabiki vatandaşlarımızın dirayet ve anlayışını hiç bir zaman unutmayacağız. Bu vesileyle burada bir kez daha bütün memurlarımıza teşekkür ediyorum, özellikle bu zor süreçte sınıfları boş bırakmayan değerli öğretmenlerimize burada teşekkür etmek istiyorum. Değerli sağlık çalışanlarımız hastanelerin kapılarını açık tutarak bu zor dönemde dirayet gösterdikleri için teşekkür ediyorum.”

BAĞDAT ERBİL'E NE KADAR GÖNDERDİ?

Barzani, “Bağdat'tan Erbil'e gönderilen bütçe 522 milyar civarında bir rakam, ancak bu rakam memur maaşlarının tamamını karşılamıyor, rakam bundan daha fazla. Maaşların ödenebilmesi için 821 milyar dinarın gönderilmesi gerekiyor. Şu an için mevcut meblağı Kürdistan gelirlerinden tamamlıyoruz” diye konuştu.

Haber Ara