Dolar

32,3850

Euro

34,6286

Altın

2.393,26

Bist

10.045,74

Bankaya getirdiği cesetle kredi çekmeye çalıştı!

Brezilya Rio de Janeiro kentinde bir kadın, amcası olduğunu söylediği ölmüş yaşlı adamı bankaya getirerek kredi çekmeye çalışırken yakalandı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-17 18:07:00

68 yaşındaki adamın öldükten birkaç saat sonra bankaya getirildiği ortaya çıkarken, kadın gözaltına alındı.

Brezilya medyasında gündem olan olayda, Rio de Janeiro'da bir kadın, 17 bin Breziya Reali (3 bin 400 dolar) tutarında kredi çekmek için ölmüş yaşlı bir adamı bankaya götürdü.

Banka çalışanları durumdan şüphelenince o anları kayıt altına aldı ve polisi çağırdı. Kadının gözaltına alındığı bildirildi.

Olay ilk olarak Brezilya'nın en büyük televizyonu TV Globo tarafından haber oldu. Paylaşılan videoda, adı Érika de Souza Vieira Nunes adlı bir kadın, sandalyede oturan benzi solgun, yaşlı bir adamın yanında duruyor. Yaşlı adamın kafasını bir eliyle dik tutmaya çalışırken diğer elinde kalemi tutarak ondan kredi kağıtlarını imzalamasını istiyor.

"AMCA DİNLİYOR MUSUN?"

Kendisini yaşlı adamın yeğeni olarak tanıtan Nunes'in "Amca, dinliyor musun? (Kredi sözleşmesini) imzalaman gerekiyor. İmzalamazsan hiçbir yolu yok çünkü senin adına imzalayamam" dediği görüldü.

Bir banka çalışanı yaşlı adam için "İyi görünmüyor" sözlerine Nunes, "O böyledir. Hiçbir şey söylemiyor. Amca, tekrar hastaneye gitmek ister misin?" yanıtını verdi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, 68 yaşındaki Paulo Roberto Braga olarak tanımlanan adamın bankaya gelmeden birkaç saat önce öldüğü açıklandı.

Polis, kadının gerçek yeğeni olup olmadığını ve dolandırıcılık girişiminde başka kişilerin olup olmadığını ve yaşlı adamın nasıl öldüğünü araştırıyor.

Haber Ara