Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

BAE'nin Davos Forumu'nda dünya barışı vizyonu

Abu Dabi Barış Forumu Genel Sekreteri Şeyh Mahfuz Bayyah, Birleşik Arap Emirlikleri'nin dünyada barış ve hoşgörü kültürünü yayma vizyonunu değinerek, BAE'nin, sürdürülebilir kalkınmadaki öncü rolüne ve dünya barışına yönelik çabalarına dikkat çekerek, herkes için güvenli, istikrarlı bir kalkınma ve ekonomik refahı garanti eden eden kucaklaşmaya olan ihtiyacı vurguladı. Bu bağlamda BAE'nin Dünya İklim Zirvesi'ne ev sahipliği yapmasının yankıları da bu çabaları bir örnek olarak gösteriliyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-21 20:28:24

BAE'nin Davos Forumu'nda dünya barışı vizyonu

Abu Dabi Barış Forumu'nun, Dünya Ekonomik Forumu tarafından yürütülen 2024 Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'ndaki bir girişim olan 100'ler Konseyi'nin Yürütme Konseyi'ne katılımı da İslam dünyası ile Batı arasındaki diyalog ve karşılıklı anlayışı geliştirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda, Genel Sekreter Mahfouz Bin Bayyah, Davos Forumu kurucusu ve başkanı Klaus Schwab'ın başkanlığında, modern dünyanın yaşadığı zorluklarını incelemek ve sivil toplumun rolünü araştırmak üzere toplumsal çok taraflı işbirliğini geliştirmek için düzenlenen, sınırlı sayıda katılımcının yer aldığı kapalı bir yuvarlak masa toplantısına da katıldı.

Toplantının ikinci gününde Davos, sürdürülebilir barışa ulaşmada eğitim ve yapay zekanın rolüne odaklanan stratejik bir tartışma oturumunda Davos Forumu'nun "Eylemdeki İnanç" raporunun lansmanına da tanık oldu. Genel Sekreter bu toplantıda yaptığı konuşmada, küresel zorluklarla yüzleşmede dinlerin rolünü vurgu yaparak ve Abu Dabi Barış Forumu'nun, Roma Yapay Zeka Etiği Çağrısına katılma yoluyla yapay zeka etiği kavramlarını geliştirmedeki rolünü de hatırlattı. Ayrıca, Vatikan'daki Papalık Yaşam Akademisi gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak, Forum'un yapay zekada etiğin ve yönetişimin rolünü incelemek üzere Aralık 2023'te Londra'da başlatılan ilk Yapay Zeka ve Sivil Toplum Komisyonunun kurulmasında Abu Dhabi'nin rolünü de vurguladı.

WhatsApp Image 2024-01-21 at 20.05.48 (1)

Davos'un üçüncü günü, farklı dinlerin önde gelen isimlerin ve sivil toplumdaki üst düzey aktörlerin katılımıyla “Akşam Yemeğinde Diyalog: Eylemde İnanç” çalıştayına sahne oldu. Genel Sekreteri Şeyh Mahfuz Bayyah burada, tüm dinlerin öğretilerinde, özellikle de İslam'ın değerlerinde ve kutsal metinlerinde derinden kök salmış olan insan onuru değerlerine vurgu yaptı. Ayrıca Marakeş Deklarasyonu, Yeni Merak Bildirgesi, Evrensel Vatandaşlık Bildirgesi ve İnsan Kardeşliği Bildirgesi gibi tarihi Abu Dabi Barış Bildirgelerine dayanarak, dini, kültürel ve ırksal farklılıkların aşılması, eşitlik, adalet ve çeşitliliğin kucaklanmasının içerdiği dini ve insani değerlere dayanan, insan onurunu koruyan ve onu koruyan uluslararası bir sistem inşa etme çağrısında da bulundu.

Davos Forumu, dünya liderleri, karar vericileri, önde gelen işadamları, düşünce ve kültür alanında sözü geçenlerin katıldığı forumlardan biri olması nedeniyle dikkat çeken bir forumdur.

Haber Ara