Dolar

32,3775

Euro

34,7416

Altın

2.407,53

Bist

10.092,16

BAE, çekilmeye rağmen Yemen'de kalacak

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, ülkesinin çekilmeye rağmen Yemen'den ayrılmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-23 16:20:32

BAE, çekilmeye rağmen Yemen'de kalacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş'ın The Washington Post'ta yayınlanan bir makalede BAE'nin Yemen'den çekilmesine ilişkin açıklaması yer aldı.

Makalede, Yemen'den çekileceğini söyleyen ülkesinin, askeri güçlerinin bir kısmının bu ülkede kalmaya devam edeceğini belirtti.

Gargaş, "Uluslararası hukuka uygun olarak, yerel Yemen güçlerine tavsiyelerde bulunmaya ve yardımcı olmaya devam edeceğiz. Askeri varlığımız kalacak" dedi.

BAE, bu ayın başında Yemen'deki askerlerini geri çektiğini ve yeniden konuşlandırıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda BAE güçlerinin boşalttığı bazı liman ve kontrol bölgelerine Suudi Arabistan askerleri yerleştirilmişti.

Bu değişikliği, "askeri tratejiden, barış stratejisine geçiş" şeklidne tanımlayan BAE, 2015 yılında Yemen savaşına dahil olmuştu.

"KOLAY ZAFER YOKTUR"

Enver Gargaş, Husilerin, İran destekli Husilere karşı Suudi öncülüğünde kurulan koalisyona askeri destek veren BAE'nin çekilme tavrının Husiler tarafından "çatışmayı sona erdirmek adına yeni bir ivme yaratmak için güven artırıcı bir önlem" olarak görmesi gerektiğini söyledi.

Gargaş, "Kolay bir zafer yoktur ve kolay bir barış olmayacak. Şimdi siyasi süreci ikiye katlama zamanı" dedi.

2015'ten bu yana, Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en kötü insani kriz noktası olarak tanımlanan Yemen savaşında çoğunluğu sivil on binlerce insan öldürüldü.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1140929_2

1124167_2_1

Haber Ara