Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Han, Hint yönetiminin İslamofobik politikalarını eleştirdi

Azad Cammu ve Keşmir'in Cumhurbaşkanı Han, Hindistan'ın kontrolündeki Cammu Keşmir'in İslamofobinin en büyük merkezi olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-21 00:36:57

Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Han, Hint yönetiminin İslamofobik politikalarını eleştirdi

Pakistan kontrolündeki Azad Cammu ve Keşmir'in Cumhurbaşkanı Mesud Han, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Hint yönetiminin Cammu Keşmir'deki İslamofobik politikalarını eleştirdi.

İktidardaki Hindistan Halk Partisi (BJP) ve bağlı olduğu RSS yapılanmasının Keşmir politikalarındaki Hindutva ideolojisinin etkisine işaret eden Han, "Keşmir halkı Müslüman oldukları için cezalandırılıyor. Hindistan güçleri silahsız Keşmirlilere karşı devlet terörü yürüttüğü için, bölge aynı zamanda, İslamofobinin dünyadaki en büyük merkezidir." ifadelerini kullandı.

Han, Yeni Delhi yönetiminin gündeminde nefret ve dışlayıcılığın belirleyici olduğunu vurgulayarak, "Cammu Keşmir bölgesinin tamamının Pakistan'a ait olduğuna dair güçlü bir inanca sahip olmalıyız. Hindistan'ın, bir işgalci olmak dışında bu topraklar üzerinde hiçbir hakkı yoktur. Uzak bir ülke için savaşmıyoruz. Bunlar (Keşmirliler) bizim kendi halkımızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara