Dolar

32,2665

Euro

35,0773

Altın

2.465,52

Bist

10.319,96

Avustralya yeni kriz masası: Aşırı içerikler sansürlenecek

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Yeni Zelanda'da Mart ayında yaşanan cami saldırılarının ardından aşırılık yanlısı içeriklerin sansürlenmesi için önlem alınması gerektiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-26 10:20:50

Avustralya yeni kriz masası: Aşırı içerikler sansürlenecek

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Avustralya, ülkede kriz oluşturan durumlar sırasında devreye girecek bir Kriz Koordinasyon Merkezi kuracak. Bu merkez 7/24 çevrimiçi içeriği izleyecek.

Bu şekilde aşırılık yanlısı paylaşımların anında sansürlenmesi bekleniyor.

Fransa'nın güneybatısındaki Biarritz kentinde düzenlenen G7 Zirvesi'nde konuşan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Yeni Zelanda'da Mart ayında yaşanan cami saldırılarının ardından bu önlemin gerekli olduğunu söyledi.

Arab News'in haberine göre Morrison, saldırganın cinayeti canlı yayınlayarak, internet platformlarının terörist içeriğe ev sahipliği yaptığını söyledi. Teröristlerin suçlarının yerel ve küresel alanlarda yüceltilmemesi için çabalayacaklarını söyledi.

Avustralya, cami saldırılarının hemen ardından aşırılık yanlısı paylaşımların yayılmasını önlemek için Facebook, YouTube, Amazon, Microsoft ve Twitter gibi küresel teknoloji devleriyle anlaşma yapmıştı.

Haber Ara