Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Avrupa Parlamentosu’nda Yunan oyunu! Ayasofya’nın cami olarak kalmasını kanunla önlediler

Ayasofya Camii üzerinde emelleri olan Yunanistan, dün Avrupa Parlamentosu’nda bir skandala imza attı. Yunanlı Parlamenter Nikos Chountis tarafından getirilen ve Ayasofya Camii’nin tarihi-dini bir anıt olarak korunmasını öngören kanun değişikliği önerisi, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edildi. Yapılan değişikle, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin önüne geçilmiş oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-13 23:06:12

Avrupa Parlamentosu’nda Yunan oyunu! Ayasofya’nın cami olarak kalmasını kanunla önlediler

 kupur2

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporunu kabul ettiği sıralarda, Yunanistan Ayasofya'nın Camii olarak kalmasını önleyen bir kanun tasarını devreye soktu. Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda yapılan toplantıda, Yunanlı Parlamenter Nikos Chountis tarafından getirilen ve Ayasofya Camii'nin tarihi-dini bir anıt olarak korunmasını öngören kanun değişikliği önerisi kabul edildi.

AYASOFYA'NIN CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLDU

Kanun değişikliği haberini doğrulayan Yunan haber sitesi haniotika-nea'nın haberine göre; Avrupa Parlamentosu Yunan Milletvekili Nikos Chountis'in önerisiyle, 2018 yılında hazırlanan Türkiye hakkındaki yıllık rapor çerçevesinde, Ayasofya Camii'nin tarihi dini bir anıt olarak korunması için bir değişiklik yaptı.
Değişiklik Avrupa Parlamentosu çoğunluğu tarafından kabul edildi. Yapılan değişikle Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin önüne geçilmiş oldu.
Aşağıda, Yunanistan Halk Birliğinin sunduğu değişikliğin metni bulunmaktadır:
Değişiklik 6
2019/06/03
A8-0091 / 6

kopur

DEĞİŞİKLİĞE ÖNERGESİNİN ALTINDA İMZASIBULUNAN MİLLETVEKİLLERİ

Değişiklik metninde imzası bulunan Avrupa Parlamentosu milletvekilleri ise şunlar: Yunan Nicholas Chountis, Alman Martina Michels, Fransız Marie-Christine Vergiat, Fransız Emmanuel Maurel, Yunan Kostas Chrysogenos, İtalyan Barbara Spinelli, Alman Helmut Scholz, Yunan Sophia Sakorapha, İspanyol Miguel Urbán Crespo.
Değişiklik metnine imzası bulunan milletvekilleri yayımladıkları bildiride,
"Ayasofya'nın tarihi ve dini anıtının işlevinin değişimini ve camiye dönüştürülmesini destekleyen her aşırı görüşe karşı çıkıyor" denildi.
Şimdi gözler Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya çevrildi.

RAMAZAN'DA KUR'AN OKUNMASI
YUNANLILARI RAHATSIZ ETMİŞTİ

Ayasofya Cami'inde geçen Ramazan sürecinde hem Kur'an okunması hem de TRT Diyanet TV'nin sahur programından rahatsız olan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Tarafından Times dergisine, “Bir zamanlar dünyanın en büyük Rum Ortodoks Kilisesi olan Ayasofya'da Kur'an okutulup televizyondan yayınlanması gerici ve bağnazlığın sınırında” şeklinde değerlendirilmişti. Ayrıca Yunanistan'dan yapılan değişik açıklamalarda ise Ayasofya'nın Ortodoks Hıristiyanlar için önemine dikkat çekerek Türkiye'nin Avrupa süreciyle uyuşmadığı idda edilmişti.

SON VİDEO HABER

Şam'daki saray yakıldı, eşyalar alındı

Haber Ara