Dolar

43,7238

Euro

51,7981

Altın

6.827,99

Bist

14.227,29

'Arap okulları İsrail bayrağı dalgalandıracak mı?'

İsrail Eğitim Bakanlığı, İsrail bayrağının okullar dahil tüm kamu binalarının önünde dalgalanması gerektiğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-27 11:51:43

'Arap okulları İsrail bayrağı dalgalandıracak mı?'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrael National News'in aktardığına göre İsrail Eğitim Bakanlığı kamu kurumlarının önünde İsrail bayrağının yer alması gerektiğine ilişkin bir açıklama yaptı. Yayınlanan açıklamada "Yasalara tabi tüm okulların önünde İsrail bayrağı yer almalı" denildi.

ARAP OKULLARI İSRAİL BAYRAĞI DALGALANDIRACAK MI?

Bunun üzerine İsrail medyasında "Peki Arap okulları da İsrail bayrağı dalgalandıracak m?" soruları sorulmaya başlandı.

İLGİLİ YASA 1997'DE ÇIKARILMIŞTI

1997'de İsrail Meclisi Knesset, eğitim kurumları dahil tüm kamu binası önünde İsrail bayrağının dalgalandırılmasına ilişkin yasa çıkarmıştı.

ARAPLAR ve HAREDİLER UYGULAMADI

Fakat karar, İsrail'in Arap vatandaşları ve Araplara ait kurumlar tarafından uygulanmadı.

Uygulamayı hayata geçirmeyen bir diğer grup da Haredi Yahudileri oldu.

Ultra Ortodoks Haredi Yahudiler, laik bir devlet anlayışını kabul etmiyor. Askere gitmeyi reddetmemeleri ve bu sebeple gerçekleştirdikleri protestolarla medyada kendilerinden söz ettiren Harediler, Siyonizmi de reddeidyor ve Mesih inancıyla yaşıyorlar. Mesih yeryüzüne gelmeden önce Yahudilerin bir devlet kurması ve Filistin'e göç etmelerini haram olarak kabul eden Haredi Yahudileri, İsrail'in laik yasalarıyla sık sık karşı karşıya geliyorlar.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Etiyopya Başbakanı Ahmed Ali'ye Togg hediyesi

Haber Ara