Dolar

43,7064

Euro

51,8367

Altın

7.015,39

Bist

14.339,30

AP'nin Fransız vekilleri Beşar Esed rejimiyle görüşmek için Suriye'ye gidiyor

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri olan üç Fransız, Beşar Esed rejimi yetkilileriyle görüşmek için Suriye'ye gidecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-27 11:20:47

AP'nin Fransız vekilleri Beşar Esed rejimiyle görüşmek için Suriye'ye gidiyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Avrupa Parlamentosu'nun aşırı sağcı Fransız vekillerinden Thierry Mariani, yine sağcı vekiller Andréa Kotarac, Virginie Joron ve Nicolas Bay ile Suriye'ye gideceğini duyurdu.

The New Arab'ın haberine göre 2015'ten bu yana Suriye'yi altı defa ziyaret eden Mariani Twitter'dan yaptığı açıklamada "8 yıldır İslamcı teröristlere karşı savaşan ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve dini liderleriyle tanışmak için" bu ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti.

Mariani, heyetin Beşar Esed ile buluşup bulumayacağına ilişin bilgi vermedi.

Beşar Esed rejimi 2011 yılında protestoları kanlı bir şekilde bastırdığında savaş patlak verdi ve aşırı sağcı Avrupalı politikacılar bu ülkeyi ziyaret etti. O zamandan beri yaklaşık 500 bin insan hayatını kaybetti ve milyonlarcası da evsiz kaldı ya da göç etti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Libya Genelkurmay Başkan Vekili Al-Namroush'u kabul etti

Haber Ara