Dolar

32,8384

Euro

35,2058

Altın

2.449,54

Bist

10.471,32

Amerikan ordusunda kadın komandolara taciz

Yeni bir araştırma, pek çok erkek askerin kadınların Amerikan Özel Kuvvetler birimlerine alınmasına isteksiz ya da açıkça karşı olduğunu ortaya çıkardı.

11 Ay Önce Güncellendi

2023-08-22 21:00:42

Amerikan ordusunda kadın komandolara taciz

ABD'de dün yayınlanan yeni bir rapora göre, ABD Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri'nde (ARSOF) görev yapan kadınlar, erkek egemen birimlerinde ayrımcılık, cinsel taciz ve cinsiyetçilikle karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Pentagon 8 yıl önce tüm askerlik şubelerini kadınlara açtı. ABD Ordusu Özel Harekat Komutanlığı (USASOC), 2021'de gerçekleştirilen ancak şimdi yayınlanan uzun bir araştırmada, birçok erkek askerin kadın meslektaşlarına yönelik "açıkça cinsiyetçi" yorumlarda bulunmaya devam ettiğini ve komando birimlerinde görev yapan kadınlara karşı yaygın bir nefretle karşılandığını ortaya çıkardı.

ERKEK ASKERLERİN ŞİKAYETLERİ

Raporda bir erkek askerin "ARSOF'taki işlerin çoğunu etkili bir şekilde yerine getirme konusunda kadınların fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak erkekler kadar yetenekli olduğu fikri açıkçası çok saçma" dediği aktarıldı.

64e4a77685f5405f5b6acabc

Bazıları da bir kadınla takımda görev yapmadan önce istifa edeceklerini söylerken, bazıları böyle bir durumun eşlerinde kıskançlık uyandırarak evliliklerini bozabileceğini belirtti.

Araştırmada farklı görüşlerin de yaygın olduğu ortaya çıktı; bir erkek asker "kadınların ARSOF'a ait olduğunu ve hayati bir rol oynadığını" belirtti.

Ancak aynı asker, erkeklerin fiziksel standartlarını karşılayamadıkları sürece kadınların "doğrudan olmayan eylem rollerinde kullanılmasının en iyisi olacağını" belirtti.

Rapor hakkında yorum yapan Komutan Çavuş Binbaşı JoAnn Naumann gazetecilere verdiği demeçte, cinsiyetçi tutumların çoğunun "kıdemli astsubaylardan" geldiğini söyledi ve sorunun "kuşak farkı"ndan kaynaklanabileceğini öne sürdü.

Ekran Alıntısı_462

Rapor ayrıca USASOC'taki kadın askerlerin neredeyse yarısının, standart olarak verilen vücut zırhı, kask ve sırtlık sistemlerinin boyu 165 cm'nin altındaki kadınlar için çok büyük olduğu kanıtlandığından, ekipman kullanma konusunda zorluklar yaşadığını ortaya çıkardı.

CİNSEL TACİZ ŞİKAYETLERİ

Araştırmaya katılan kadın askerlerin çoğunluğu da cinsel tacize maruz kaldıklarını iddia etti.

Kadınların yalnızca %30'u bu sorunun bir zorluk olduğunu söylerken daha azı bunu üslerine bildirme yanlısı olduğunu söyledi.

Kadınlar misillemeden korktuklarını ve üslerinin harekete geçme konusunda güven duymadıklarını söylerken, bunun yerine kadın polislere, "erkeklerin dünyasında hayatta kalabilmek" için "kalın bir deri" geliştirmeleri söylendiği aktarıldı.

Raporda, ARSOF'ta görev yapan kadınların karşılaştıkları zorlukların çözümüne yönelik 42 tavsiyede bulunuluyor; bunlara cinsel taciz, mentorluk, sağlık hizmetleri ve diğer konularda farkındalığın artırılması için kuvvete daha fazla eğitim ve mesaj verilmesi de dahil.

Kaynak: RT

Haber Ara