Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Almanya'dan Suudi Arabistan'a ''İsrail'' jesti

Alman Haber Ajansı DPA'nın bildirdiğine göre, Kudüs ziyareti sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşen Baerbock, Suudi Arabistan'ın Yemen'den İsrail'e yönelik Husi roket saldırılarını durdurarak İsrail'in güvenliğine katkıda bulunduğunu ifade etti.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-08 10:06:18

Almanya'dan Suudi Arabistan'a ''İsrail'' jesti

Alman Haber Ajansı DPA'nın bildirdiğine göre, Kudüs ziyareti sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşen Baerbock, Suudi Arabistan'ın Yemen'den İsrail'e yönelik Husi roket saldırılarını durdurarak İsrail'in güvenliğine katkıda bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle, Alman hükümetinin İngiltere'nin Suudi Arabistan'a daha fazla Eurofighter savaş uçağı satma kararına karşı çıkmayacağını belirtti.

Baerbock, Suudi Arabistan'ın uzun süredir Husilerin bölge güvenliğine yönelik tehditinin farkında olduğunu vurgulayarak, Suudi Hava Kuvvetleri'nin Eurofighter savaş uçaklarını kullanmasıyla Riyad'ın bölgede daha iyi bir gelecek için çaba harcadığını gösterdi. Almanya, daha önce Suudi Arabistan'a silah satışına karşı çıkıyordu. Eurofighter projesi İngiltere, İtalya, Almanya ve İspanya'nın ortak girişimi olduğu için savaş uçaklarının satışında Almanya'nın onayı gerekiyor.

Haber Ara