Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Almanya'dan kritik Huawei kararı

Almanya, ABD ile Çin arasında gerginliğe neden olan Huawei ile ilgili ABD'nin hoşuna gitmeyecek bir karar aldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-17 10:14:28

Almanya'dan kritik Huawei kararı

Başta ABD olmak üzere bazı ülkeler, Huawei'nin 5G ağ ekipmanlarını casusluk için kullandığını söyleyerek, şirketin ağ ekipmanlarının kullanılmaması gerektiğini savunmuştu.

Almanya Federal Ağ İdaresi Başkanı Jochen Homann ise "Huawei dahil herhangi bir 5Gekipman sağlayıcısının, Almanya'nın tüm standart ve güvenlik gereksinimlerine uyması halinde özel olarak dışlanmaması gerekir. Huawei'nin güvenlik riski oluşturduğuna dair henüz somut bir kanıt göremedik." ifadelerini kullandı.

Homann, Huawei'nin, ülkenin güvenlik gereksinimlerini karşılaması halinde 5G mobil ağının kurulmasında yer alabileceğini belirtti.

5G teknolojisi ile Avrupa'da ve Almanya'da veri aktarımında hızın artırılması, bununla birlikte yüksek kapasiteli, kısa gecikme süreli ve düşük maliyetli bir iletişim altyapısının oluşturulması hedefleniyor.

Uzmanlar, Almanya'nın, süper hızlı 5G mobil internet ağını daha uygun fiyatla kurabilmek için Çinli teknoloji devi Huawei ile çalışması gerektiğini belirtiyor.

AB'NİN KARARSIZLIĞI SÜRÜYOR

ABD'nin baskıları sebebiyle Huawei'nin 5G altyapısı konusunda çok da rahat hareket edemeyen AB, 5G teknolojisiyle ilgili çeşitli güvenlik önlemleri almayı planlıyor.

ABD'NİN TALEBİYLE CFO TUTUKLANMIŞTI

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin sahibinin kızı ve Mali İşler Direktörü (CFO) Meng Wanzhou'nun, Washington'ın İran yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle ABD'nin talebi üzerine Kanada'da tutuklanmıştı

Haber Ara